Do I fit?

25 januari 2020
Delen via:

Afgelopen week keek ik naar de documentaire ‘Do i fit?’ Een documentaire waarin een jonge vrouw de uitdaging uitgaat om een Fitgirl te worden.  Dit wil zeggen; een afgetraind lichaam, een zeer laag vetpercentage en veel spieren, daarnaast volgde ze een gerichte work-out om haar billen in een bepaalde vorm te krijgen. Dit alles in combinatie met een streng voedingsbeleid en veel sporten.

Beter voelen

Haar doel van deze uitdaging was om erachter te komen of haar dit beter zou laten voelen over zichzelf. Zou ze zich dan meer geaccepteerd voelen? Zou ze zich beter over haarzelf voelen?  Het tegendeel bleek echter. Ze huilde en vroeg zich af waarom ze zich niet beter voelde nu ze slanker was. Ze voelde zich juist meer down dan voorheen. Hoe het haar na de documentaire vergaan is weet ik niet. 

Herkenning

Het raakte me, ik herkende veel van mezelf in deze jong vrouw. Ik worstel al jaren met mijn gewicht. Zo’n vijf jaar geleden viel ik voor het eerst ruim 14 kilo af. In de hoop me dan beter over mezelf te voelen ging ik door en door, het was niet genoeg, ik voelde dat ik meer kon, dat ik nog slanker kon zijn.

Ik merkte dat mijn omgeving anders naar me ging kijken, alsof ik ineens meer gezien werd nu ik slank was. Alsof ik  mooier was dan voorheen. Maar ik bleef dezelfde en diep vanbinnen was ik nog steeds niet happy met mezelf.  Ik bereikte een dieptepunt en moest huilend concluderen dat ik geestelijk ‘niet fit’ was.

Gods hand

Ik voelde de liefde van God niet en kon daardoor ook geen liefde voor mezelf voelen. Ik zag veel dingen die niet oké waren aan mezelf en ik moest concluderen dat veel van wat ik tot dan toe had ondernomen zoals afvallen,niet voor mezelf was geweest, maar om te laten zien dat ik er ook mocht zijn. Ik wilde me bewijzen, ik wilde ten diepste gezien worden. Geliefd worden. Dat verlangen ging zo diep, dat ik er veel voor op het spel zette.

In mijn dieptepunt stak God Zijn hand naar me uit. Hij trok me uit mijn dal. Vanaf dat moment leert Hij me wie ik ben in Hem. Geliefd. Gezien. Gewild! Het veranderde mijn hart. Het kwam tot rust. Ik werd langzaam aan steeds fitter van geest. 

Goede voornemens

Het is weer januari, de maand waarin veel mensen als goed voornemen hebben om af te vallen, om gezond te gaan leven en meer te sporten. En begrijp me niet verkeerd;hier is absoluut niks mis mee, heel gezond juist! 

Ben jij diegene die deze uitdaging ook aangaat? Ga ervoor! Doe het om gezond te zijn en blijven, maar doe het niet voor de wereld. Doe het niet om meer gezien te worden. Doe het niet voor een ander, maar alleen voor jezelf.

Weet dat je al geliefd bent, hoe je er ook uit ziet,  God vindt jou al prachtig. Niks van wat jij doet of laat maakt dat anders.  Door Hem en in Hem ben jij geaccepteerd.  

Kijk vandaag eens in de spiegel en stel jezelf de vraag; Do i fit?’

Sluit je ogen en hoor Zijn fluistering; Yes, you do! Je hoort bij Mij, jij bent Mijn geliefde dochter.  

Streef ernaar om allereerst geestelijk fit te zijn, door tijd te nemen met God, met jouw coach in dit leven. Wanneer je geest fit is volgt het lichaam vaak als vanzelf. Doordat je van jezelf leert houden, ga je ook beter voor jezelf en je lichaam zorgen. Heb God lief, heb jezelf lief en heb elkaar lief. Dan kan 2020 niet meer stuk!

 


PUUR!vandaag boekentip

fitIn ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ gaat stijl- en lifestylecoach Hanneke in op alle redenen waarom je mooi bent. Ze legt uit wat mooi zijn inhoudt, vertelt over haar eigen worsteling met haar zelfbeeld en over vele andere vrouwen die zij heeft begeleid om te leren zien hoe mooi ze zijn. Daarbovenop geeft Hanneke een heleboel praktische tips over styling en kleding. Na het lezen van ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ weet je hoe mooi je bent én kun je dat nog beter kunt laten zien. Want schoonheid is er om te vieren!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *