Duurzaamheid met kerst

12 december 2020
Delen via:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben niet heel actief in het thema duurzaamheid. Ik associeer duurzaamheid met veel gedoe. En ik houd niet van gedoe.

Maar toch… ik vind dat ik als christen mijn verantwoordelijkheid moet nemen. God vraagt immers ook aan mij om goed voor de aarde te zorgen. Dus ben ik gaan kijken hoe ik dit thema ook in mijn bedrijf kan laten terug komen. En wat bleek: dat is heel eenvoudig en zeker geen gedoe.

Namelijk gericht kleding kopen en geen miskopen meer hebben is ontzettend duurzaam. Is goed voor het milieu, maar zeker ook voor jouw portemonnee en je humeur.

Kerstcadeautje

Daarom wil ik jou alvast een kerstcadeautje geven en het thema duurzaamheid terug laten komen in je kerstoutfit. Ook al zit je deze kerst misschien niet met de hele familie aan tafel en kan je misschien niet naar de kerk, het is toch heel leuk om je ook deze kerst mooi aan te kleden. We vieren immers de geboorte van onze Koning!

Want als je mijn adviezen opvolgt heb je ook na de feestdagen nog veel plezier van je kleding!

Want wat is het zonde om een glitteroutfit te kopen die vervolgens in je kast blijft hangen.

Dus mooie vrouw, wil jij deze kerst een duurzame kerstoutfit creëren? Lees dan verder!

Stap 1: heb jij in je kast een mooi basic kledingstuk? Een jurk, rok of broek?

Waardevol om in te investeren. In een rustige basic kleur, bijv. zwart, blauw beige of grijs. Met een jurk ben je dan snel klaar. Kies voor een kleur die jou een gezonde en mooie uitstraling geeft. 

Heb je een rok of een broek? Kies dan voor een blouse in een mooie accentkleur. Denk aan roze, rood of geel. Een blouse is net wat feestelijker dan een trui of vest. Vermijd glitters en kerstpatronen, zo kun je de kleding ook na de feestdagen met plezier dragen.

Hoe maak je nu van deze kledingstukken een kerstoutfit?

Dan nu stap 2:

 • Draag oorbellen met een glitter. 
 • Draag een ketting. Zeker als je dit normaal niet doet geeft het je outfit en jouw gevoel een feestelijk tintje.

– Staan warme tinten je mooi, kies dan goud. Staan koele tinten je mooi, kies zilver.

– Kijk ook eens bij de kringloopwinkel, daar zijn ook vaak leuke sieraden te koop.

 • Draag onder je rok of jurk een glitterpanty, deze koop je al voor een paar euro.
 • Draag je een broek met een open schoen? Kies dan voor leuke pantysokjes.
 • Draag een mooie ceintuur ( lint of riempje) om je middel. Ziet je basic jurk er weer heel anders uit.
 • Lak je nagels in jouw mooiste kleur rood.
 • Durf je het aan om deze feestdagen een lipstick te dragen?
 • En steek je haar eens losjes op als je het altijd los of in een staart draagt. Op youtube vind je leuke filmpjes om je haar eenvoudig op te steken.

Nog een tip: Heeft jouw vriendin of zus hetzelfde figuur? Of leuke sieraden? Kijk dan eens bij elkaar in de kledingkast. Wie weet kunnen jullie van kledingstukken ruilen en heb je toch wat nieuws voor de feestdagen!

Ik wens je deze kerst van harte genietMOMENTEN toe. En die vind je in de kleine dingen en ja…..ook als jij even in de spiegel kijkt! En vergeet dan niet naar jezelf te lachen!

 


PUUR!vandaag boekentip

duurzame kerstDe beste kerstverhalen van Mozaïek van Irma Joubert, Guurtje Leguijt, Arie Kok, Frans Willem Verbaas, Joke Verweerd e.a. bevat een keuze van de beste kerstverhalen van de fondsauteurs van Uitgeverij Mozaïek, aangevuld met twee fonkelnieuwe verhalen. Zeer geschikt om voor te lezen in het gezin, in de kerk of op de vereniging. Of om er zelf van te genieten.

 

Bestel dit boek voor €12,50

 

 

Reacties (1)

 • Rennie schreef:

  Leuke tips!
  Ik draag al jaren hetzelfde jurkje met kerst. Eigenlijk heb ik er twee: het ene trek ik aan met het kerstfeest op school – ik ben juf- , het andere op eerste kerstdag. Door ook daarin te variëren, voelt het niet alsof ik altijd hetzelfde draag. De nagellak en lippenstift maken het helemaal feestelijk, want dat draag ik verder niet vaak. Ook best duurzaam toch? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *