Vrijheid

5 mei 2019
Delen via:

We houden ervan om ons vrij te voelen en daarom zijn we vaak ons hele leven op zoek naar het ervaren van die vrijheid. Alleen..we lijken vrijheid vaak niet op de goede plek te zoeken en dat is letterlijk zonde. Want zonde betekent dat we ons doel mislopen in ons leven.

Niet hetzelfde

Vrijheid is namelijk niet hetzelfde als dat we voor onze 50-ste verjaardag onze hypotheek hebben afbetaald. Vrijheid begint niet pas als onze kinderen het huis uit zijn of naar school gaan. Vrijheid is niet twee weken off-line tijdens een vakantie in de natuur. Vrijheid is niet eindeloos winkelen. Of ons huis verkopen en met ons gezin een camping beginnen in Frankrijk.

 

In onze huidige wereld associeren we die dingen met vrijheid. En dat is precies wat het is: wereldse vrijheid. Een vrijheid die van omstandigheden afhankelijk is en daarom ook zo weer weggenomen kan worden. Die vrijheid heeft een sluier over zich heen. En als we die najagen hebben we eigenlijk een doek over ons verstand.

Heilige Geest

Elke keer dat iemand gaat geloven in de Heer wordt die doek weggehaald. Want de Heer geeft ons namelijk de Heilige Geest. En de Heilige Geest maakt mensen vrij, echt vrij, van binnenuit. De doek wordt dan van ons weggenomen en de glans van de Heer wordt zichtbaar op onze gezichten!

Er komt een rust en vrede over ons heen

En zo komt onze vrijheid van binnenuit. Dat is Hemelse vrijheid. Die vrijheid woont in onszelf en is zal niet meer weggenomen worden. Er komt een rust en vrede over ons heen. We zijn nieuwe mensen geworden! En dames…we hebben ook een heel aantrekkelijke nieuwe glans over ons gezicht gekregen. Heerlijk toch?

Vrij voelen

We voelen ons vrij terwijl onze kids elkaar met jam besmeuren. We voelen ons vrij, ook al hebben we een hypotheek. We voelen vrede, ook al zijn we single of ook al kent ons huwelijk problemen. We zijn rustig, ook al doet iemand iets naars. We genieten van een zonsondergang, ook al ligt er nog werk. We zijn dankbaar, ook al hebben we pijn.

Echte vrijheid

Echte vrijheid komt van onze Heer. Van de Heilige Geest die onze doek van ons gezicht afhaalt en ons helpt om vrijheid op de juiste plek te zoeken en vooral te vinden.

Vrijheid is niet hoe of waar we wonen, of wat we doen. Vrijheid woont en doet in ons. We hoeven alleen maar naar binnen te kijken om te vinden waar we ons hele leven buiten naar op zoek zijn.

Wees vandaag en alle dagen die glanzende vrouw, die weet dat haar vrijheid in haarzelf woont omdat de Heilige Geest daar woont.
Laten we vandaag met elkaar onze eeuwige vrijheid vieren! Dat is pas gezellig en onze oranje outfit staat veel beter bij onze nieuw

Lees: 2 Kor 3: 12-18 BGT

 

Ari Schol, schrijfster en coach voor vrouwen. Ari Schol schrijft al jaren over God, liefde en verbinding.  Zij heeft twee boeken gepubliceerd- Vol Liefde en Gebakjes van liefde- over een leven vol liefde en geluk voor vrouwen. 

In haar coachingspraktijk Hooglied Vier begeleidt ze vrouwen naar een leven met meer zelfwaardering en betere relaties.  Haar passie voor mensen en Jezus is ook terug te vinden in haar vrijwilligerswerk als boekverkoopster in een Christelijke boekwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *