Een dagboek bijhouden is gezond

29 juni 2019
Delen via:

Een dagboek bijhouden is een hele goede manier om even tot rust te komen, bepaalde dingen te verwerken of als zelfreflectie. Van je afschrijven, even de dag doornemen.

Op de sochicken.nl staan 7 mooie punten waarom schrijven in een dagboek heel goed is.

  1. Schrijven werkt ontspannen
  2. Een dagboek bijhouden helpt
  3. Een dagboek werkt als een beste vriendin
  4. Je houdt jezelf een spiegel voor
  5. Dromen en doelen waar maken
  6. Je wordt er crea bea van
  7. Een dagboek is leuk voor later.


Het is namelijk ook een hele effectieve (en – hoezee – een hele makkelijke) manier om voor je mentale gezondheid te zorgen. Het bijhouden van een dagboek zou zelfs heftige angsten en depressieve gevoelens kunnen verminderen. Niet zo gek dus, dat veel psychologen erbij zweren.

– Happinez.nl

Je kunt op vele verschillende manieren een dagboek bijhouden en voor verschillende doeleinden. Gewoon door te schrijven, een leeg notitie boekje en je gedachten opschrijven. Schrijf elke dag drie dankpunten van de dag. Maak gebruik  van een invuldagboek waar er elke dag vragen worden gesteld.

Ben je graag creatief bezig. Verwerk jouw dag dan in de vorm van een collage of tekening. Dit kan bijvoorbeeld ook als gebed met het Faith Journal, daarover straks meer. Vele manieren en veel keuze.

KokBoekencentrum heeft een aantal prachtige dagboeken om mee aan de slag te gaan. Op verschillende manieren en voor jong en oud.

PUUR Hoe was je dag-boek

DagboekHoe was je dag? Wat was niet leuk vandaag? Waar dank je God voor vandaag? Dit PUUR!-invulboek van Marjolein Feenstra staat vol met leuke vragen over je dagelijks leven en geeft je de gelegenheid om lijstjes te maken, foto’s te plakken en even stil te staan.

Een leuke combinatie van invulvragen en creatief bezig zijn.

 

 

 

 

 


PUUR! Bullet Journal

DagboekBullet journaling is in! Niet alleen kun je er je dagelijkse afspraken in kwijt, maar ook maandelijkse doelen, lijstjes, to-do’s en nog veel meer. In dit bullet journal ‘Plan je dag-boek’ van Marjolein Feenstra vind je praktische uitleg, mooie quotes en veel voorbedrukte pagina’s om zelf in te vullen. Ook staan er in dit bullet journal leuke voorbeeldpagina’s ter inspiratie. Je mooiste bijbelteksten, reizen die je nog wilt maken, dankpunten: je legt het allemaal vast in dit journal. ‘Plan je dag-boek’ maakt het leven overzichtelijker en brengt rust en ruimte in je hoofd.

Het leuke van een Bullet journal is dat je het op je eigen manier kan gebruiken. Als agenda, maar ook als dagboek. Maak bijvoorbeeld elke dag een kort verslagje van je dag. Of elke week een leuk overzichtje met een aantal foto’s

Wil je hier meer over weten lees dan de volgende blogs eens:

 


Faith Journal

DagboekHet ‘PUUR! Faith journal’ van Linette Trapman is een inspirerend PUUR! doeboek voor jouw tijd met God. Een faith journal is een geloofsdagboek met liederen, gedichten, quotes en notitieruimte voor bijvoorbeeld bijbelteksten, preken en beantwoorde gebeden en zegeningen. Ook is er veel ruimte voor eigen creativiteit, zoals handlettering en biblejournaling. Linette Trapman neemt je mee door het journal met veel overtrekvoorbeelden en inspirati

 

 

 

 

 

 


PUUR! Vier je leven, vier vandaag

DagboekHet ‘Puur! Journal’ is een notitieboek met veel schrijfruimte. Schrijf er je gebeden, gedachtes, dromen en herinneringen in. Of gebruik dit journal voor je stille tijd of notities bij preken. Naast veel schrijfruimte vind je in dit notitieboek ook quotes, invullijstjes en bijbelteksten.

Een mooi vormgegeven notitieboekje. Alle vrijheid om naar eigen wens te gebruiken.

 

 

 


Speciaal voor Jonge meiden

Ook voor kinderen is het heel goed om een dagboek bij te houden. Er komt zo veel op hen af. Wat is het dan heerlijk om ze even een rust momentje te gunnen en de dag te verwerken met dit mooie creatieve dagboek.

 

DagboekMake Today Sparkle

‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag? In dit invulboek van Marjolein Feenstra en Marieke ten Berge kun je zestig dagen lang opschrijven hoe je dag was. Met mooie quotes, invulopdrachten en vragen is dit jouw perfecte dagboek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *