Één uitzondering op de 1,5 meter regel!

27 augustus 2020
Delen via:

Na een periode van thuis zijn, is er nu een tijd aangebroken om weer naar buiten te gaan.  En als ik dan even buiten ben, valt mij op hoe druk het eigenlijk is terwijl het toch nog coronatijd is. Ik verbaas mij er echt over. Druk bevolkte strandjes, terrassen en bossen. Waar is de 1,5 meter regel? Heb ik iets gemist?

Het leven is veranderd door corona maar daar merk je, als ik heel eerlijk ben, buiten niets van. Ik weet niet hoe het tegenwoordig in de winkels en zo is, want daar ben ik nog niet geweest maar gewoon buiten al, is het veel drukker en kun je eigenlijk niet merken dat het coronavirus nog steeds onder ons is. En dat is juist het gevaar vind ik, Mensen maken zich zo druk om die anderhalve meter, ik zou als ik hen was mij meer druk maken om onze veiligheid in de drukke wereld. 

Tegenwoordig is er veel te lezen  op internet of in de krant over de anderhalve meter regel. Er is veel ophef over en mensen gaan demonstreren, verzetten zich. In wat voor wereld leven wij eigenlijk? Ik kan niet begrijpen dat de mensen niet begrijpen dat de anderhalve meter regel voor hun eigen bestwil is. 

Maar ik snap waar het probleem ligt. Mensen willen vrij zijn en niet beknopt worden in hun vrijheid. Mensen worden nu gedwongen even afstand van elkaar te nemen en dat is denk ik het probleem. 

Het woord afstand…..

pastedGraphic.png

Ik heb de betekenis van het woord afstand even opgezocht. En het staat er zo mooi beschreven bij nummer 2. Sociale afstand fysieke afstand die je ten opzicht van anderen in acht moet nemen tijdens een epidemie. 

Op dit moment worden we geacht voor onze eigen veiligheid even afstand te nemen van de mensen omdat dat veiliger is voor onze gezondheid en de gezondheid van anderen. Ik snap het probleem daarvan niet dat je dat niet in acht neemt. Het is voor de gezondheid van een ieder. 

Maar het lijkt wel of sommige mensen zich daar niets van aantrekken. Mensen trekken er met zijn allen op uit, de terrassen zitten vol met mensen bij elkaar. Het is natuurlijk vakantie tijd maar ook op anderhalve meter kun je prima vakantie vieren. Het is tenslotte maar tijdelijk. Ik las laatst een discussie over dat de anderhalve meter in de wet komt. En ik denk als ik heel eerlijk ben, eigen schuld, dikke bult! Als de wereld zich er nu al niet aanhoudt is het toch, meer dan een gevolg dat dit in de wet komt? Maar let wel op mensen, het is tijdelijk. En nu even nodig, niet voor altijd! 

Afstand…..

Een woord waar je veel over kunt lezen. Weet je dat er een uitzondering is op die anderhalve meter regel? In de wereld moeten we ons er aanhouden maar er is één persoon bij wie we die regel nooit mogen en hoeven toepassen. Weet jij wie ik bedoel? Het is de Persoon bij wie je nooit afstand hoeft te houden en wie bij jou dichterbij is dan ooit! Maar helaas creëren wij mensen soms nog meer afstand dan die anderhalve meter. Sommige mensen houden wel meer dan 5 meter afstand van deze bijzondere Persoon. God! Denk eens even na over deze vraag: 

Hoeveel is de afstand tussen jou en God?

Als het goed is, is er helemaal geen afstand. Maar het kan ook zo zijn dat je momenteel in een moeilijke situatie zit, en je God verder weg dan ooit voelt.  Hoe zit het met jou? Mensen zijn alleen maar bezig met dat de anderhalve meter regel niet in de wet mag maar vergeten daarbij waar het werkelijk om gaat! Een prachtig lied wat hier prachtig bij past is het lied van Mandisa met de titel The distance:

 

Oh, it’s amazing`
Your love is erasing the distance
And You won’t stop, You won’t stop
Even in my weakest moment
I can feel You closin’ the distance
And You won’t stop, You won’t stop closin’ the distance
Nothing can separate us
No one can stand between
From beginning to the end

God zal er alles aan doen om de afstand tussen Hem en jou te verkleinen maar JIJ bent aan zet! Als jij je alleen voelt en de afstand tussen jou en geliefden tijdelijk wat meer is door de anderhalve meter regel, weet dat dan God nooit de anderhalve meter zal toepassen! Hij zal altijd dichtbij je zijn. Juist nu in deze tijd, nu de wereld in nood is. Nu er zoveel leed in de wereld is door het coronavirus. Hij zal je helpen juist in tijden van nood! Hij zal Zijn belofte houden!

Tussen Hem en jou hoeft er GEEN AFSTAND te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *