Eenzaamheid

10 oktober 2020
Delen via:

De Week tegen Eenzaamheid is eigenlijk al afgelopen, maar dit gedicht willen we toch graag met jullie delen! Geschreven door onze blogster Thorinda. Zij schreef heel mooi naar ons: ‘Het is niet waar ik zelf mee te stellen heb maar ik heb geprobeerd de gedachten van een eenzame te verwoorden.’ En dat heeft ze heel mooi verwoord. We hopen dat het je zal bemoedigen.

Eenzaamheid…

Eenzaamheid loopt voor mij uit,
Eenzaamheid loopt naast me.
Eenzaamheid (achter)volgt mij bij elke stap die ik zet…

Ga ik op weg, eenzaamheid gaat met mij mee.
Keer ik terug, ook daar wacht eenzaamheid mij op.
Overal waar ik kijk ligt eenzaamheid voor mijn voeten uitgestrekt,
als een lange, lange weg waar geen einde aan lijkt te komen.

Zal er ooit iemand zijn, die mij tegemoet komt op mijn eenzame weg?
Iemand die mij ziet, opmerkt en mijn eenzaamheid doorbreekt…

Ach jij lieve lezer(es), kijk vandaag eens extra goed om je heen. Open je ogen, hart en huis voor die ene eenzame persoon. Want zo kunnen jij en ik, een klein verschil maken in deze wereld vol van eenzaamheid!


PUUR!vandaag boekentip

eenzaamheidIn het dagboek ‘Hartsrust’ biedt Eline Hoogenboom voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus’ voeten. Zo keer je terug naar je ziel, en sta je krachtig in het leven. Met 12 maandthema’s als ‘Aan Jezus’ voeten’, ‘Laat genade stromen’, ‘Je imperfecte leven’ en ‘Thuiskomen bij jezelf’, deelt Eline Hoogenboom haar bemoedigende woorden over het niet perfecte leven, over genade die hoort te stromen en niet te sijpelen, over durven vallen en weer opstaan.

Bestel dit boek voor €18,99

 

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *