Elke dag opnieuw

3 februari 2019
Delen via:

Wat ik belangrijk vind bij het lezen van de Bijbel is om de Bijbel verzen in de hele context te lezen. Wat gebeurde er toen deze tekst geschreven werd, in welke omgeving en onder welke omstandigheden?

Het is heel verleidelijk om één vers eruit te pikken, zoals een konijn uit een magische hoed, en toe te passen op de situatie waar we in zitten.  Maar ik geloof dat als we in de gehele context lezen de boodschap veel dieper zal raken.

In Jesaja 43: 18-19 lezen we:

Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het- heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis.

Deze woorden zijn geschreven aan Gods volk, die in ballingschap zaten in Babylon. Het was een van de diepste momenten in hun geschiedenis. Jesaja profeteerde over de komende ballingschap en toch herinnert hij de mensen eraan dat God een God van liefde is en dat Hij ze naar huis zal brengen.

Het is een van de vele verwijzingen vanuit het Oude Testament naar de komst van Christus, die ons zal verlossen van onze zonden en gebrokenheid. In deze twee verzen zegt God: Kijk niet terug naar de tijd dat ik je voorouders uit Egypte heb gered, Ik ben een God die steeds opnieuw red.

Je bevindt je op dit moment misschien in een plaats van gebrokenheid, en hoewel God je eerder heeft verlost, kun je je niet voorstellen hoe Hij het opnieuw zal doen, omdat jouw situatie heel anders is.
Richt je niet op het verleden, maar richt je op God, die jou elke dag opnieuw genade schenkt.

 

Vertaling: New every morning – womenoffaith.com

Reacties (1)

  • Nelly schreef:

    Dank je wel voor dit stukje.
    Maar toch…. ik kom er niet uit.
    Verdriet van het verleden en verdriet voor de toekomst. Soms is vertrouwen zo zwaar en moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *