Filmtip: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

23 mei 2020
Delen via:

Wij van PUUR! houden van boeken en van films over boeken. Sinds 8 mei staat er een mooie film op Netflix en deze moesten we natuurlijk kijken.  Ben je ook benieuwd naar deze film?

 

De film speelt zich af in 1946, een jaar na het einde van de Tweede Wereld oorlog in Groot Brittannië.

De hoofdpersoon Juliet Ashton is journalist en probeert het leven na de oorlog weer op te pakken. Op dag ontvangt ze een brief van een onbekende. Deze onbekende schrijft over de boekenclub waar hij deel van uit maakt en hoe hij aan haar adres is gekomen. Deze bijzondere boekenclub en hoe deze is ontstaan intrigeert haar en ze besluit af te reizen naar het Kanaaleiland Guernsey opzoek naar deze bijzondere boekenclub.

Daar ontmoet ze Dawesy, de lokale boer en brievenschrijver. Ze leert het verhaal van de boekenclub en waar de bijzondere naam van de club is ontstaan kennen. Het liefst wil  hun verhaal vertellen aan de wereld, maar wil de boekenclub dit ook?

De film laat een het verhaal zien van de bezettingen tijdens de oorlog en hoe het leven wat weer opgepakt werd na de oorlog met de alle struggles en trauma’s. Natuurlijk zit er ook een romantisch tintje aan en dat maakt het ook een heerlijke feel good film.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het boek kreeg wisselende recensies. Het boek bestaat uit briefwisselingen, daar moet je van houden. De film daar in tegen neemt je mee in het verhaal
verder dan de briefwisselingen.


Mijn menig

Ik vond het een mooie film, combinatie van een beetje mystiek, stuk geschiedenis en een vleugje romantiek. Ik moest een beetje wennen aan het niet helemaal constante Britse accent van Michiel Huisman. Toch heb ik genoten van het verhaal. Gegarandeerd een feel good avond! 

 


PUUR!vandaag boekentip

film‘De complete Kronieken van Narnia’ van C.S. Lewis, met alle 7 delen in 1 boek! In ‘De complete Kronieken van Narnia’ staat de strijd tussen goed en kwaad centraal. Het is een verhaal over een magisch land, waar de bomen en dieren kunnen spreken. Regelmatig vinden er veldslagen plaats tussen reuzen, centauren, dwergen en faunen. De goede kant wordt in de strijd meerdere malen bijgestaan door vier kinderen: Peter, Susan, Edmund en Lucy Pevensie. En natuurlijk de machtige leeuw Aslan, wiens kracht bijna oneindig lijkt…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *