Gastvrijheid

22 oktober 2019
Delen via:

Al op jonge leeftijd ging ik op kamers. Ik ging studeren in een grote stad. In een studentenhuis huurde ik een klein kamertje. Er was plaats voor mijn bed, een klein kastje voor serviesgoed, een bureautje met een stoel, een ‘luie’ stoel, en mijn orgel, een oud harmonium, paste precies in een kleine nis. Mijn vader maakte boekenplanken aan de muur boven mijn bed.

Heerlijk

Ik had er een heerlijke tijd! De studie vlotte goed en ik had leuk contact met mijn studiegenoten. Ik wilde graag gastvrij zijn en ik vond het heerlijk als mijn vriendin die in hetzelfde huis een kamer had bij me koffie kwam drinken. We hadden een leuk groepje in onze klas en soms kwamen ze allemaal bij mij. Het paste net. Drie mensen op mijn bed, een op de bureaustoel, een in de ‘luie’ stoel en inmiddels had ik nog een klein krukje gekocht, daar zat ik zelf op. We hadden gezellige uurtjes!

Meer ruimte

Toen ik een baan had en meer woonruimte genoot ik er altijd van als er mensen bij me kwamen. Een jonger zusje dat kwam logeren, vrienden, vriendinnen die langs kwamen, ik genoot ervan!

Nu

Nu woon ik samen met mijn man in een heerlijk ruim hoekhuis met een fijne tuin. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en ons huis was altijd vol. Vriendjes of vriendinnetjes mochten altijd blijven logeren als dat zo uitkwam. Toen de kinderen de deur uit waren moest ik erg wennen aan de stilte en de leegte.

Vrienden op de fiets

Een van de leegstaande slaapkamers verbouwde ik tot gastenverblijf en ik meldde me aan als gastadres voor de organisatie ‘Vrienden op de fiets’. Veel mensen vonden de weg naar ons huis. Ze overnachtten bij ons en ’s morgens gaf ik ze een ontbijt.

Goed

Het is goed nu. Mijn man en ik zijn graag samen thuis. De kinderen hebben hun plek in de maatschappij gevonden. Ze blijven altijd welkom bij ons. Maar we genieten ook van wat meer tijd voor onszelf. En we blijven gastvrij! Soms komen vrienden of buren zomaar even bij ons binnen lopen. Dat kan gelukkig! Want daar hebben we tijd voor.


PUUR!vandaag boekentip

vriendenIn het najaarsnummer van PUUR! Magazine staat het thema ‘samen’ centraal. Het najaar is de tijd van samen. Samen eten, feesten vieren, knus naar binnen. Een groot interview met Cocky Drost, die als relatietherapeut alles weet over de uitdagingen van samenzijn, en die samen met haar zussen muziek maakt. Een fotoreportage over bijzondere groepen mensen.

 

Natuurlijk aandacht voor familiebanden en relaties. En: wat als je juist single bent?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *