Gegrilde gamba’s met citroengras

17 juli 2020
Delen via:

Wie deze foto van gegrilde gamba’s en citroengras heeft gemaakt, weet hoe hij ons lekker kan maken. En als we dan ook nog eens bij het recept kijken en zien dat je in twintig minuten klaar bent, dan maakt ons hart helemaal een sprongetje. Tip: citroengras kun je krijgen bij de grotere supermarkten, maar ook bij de toko. Geniet van deze grandioos lekker gamba’s!

gamba'sIngrediënten

Voor 4 personen. 10 minuten.

  • 3 chilipepers, in fijne ringen
  • 3 el limoensap
  • 3 el vissaus
  • 2 el chilipasta (nam prik pao) *
  • 3 el suikerwater  (2 el suiker + 2 el heet water)
  • 200 g gamba’s, schoongemaakt
  • 2 sjalotjes, in smalle reepjes
  • 5 kaffirlimoenblaadjes, in smalle reepjes
  • 10 g citroengras, buitenste blad verwijderd, in fijne ringen

Benodigdheden: grillpan
*Chilipasta (450 gram; 10 minuten):

  • olie, om in te bakken
  • 100 g gedroogde chilipepers
  • 15 gedroogde rode pepers
  • 15 sjalotjes
  • 15 tenen knoflook
  • 100 ml tamarindesap
  • 70 g palmsuiker
  • 1 el vissaus

Benodigdheden: vijzel & afsluitbare potjes

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze heerlijke gamba’s maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Dit recept komt uit de ‘Bijbel van de Thaise keuken’, van Noi Pia-Ud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *