God heeft jou gemaakt.

16 september 2020
Delen via:

‘God heeft jou gemaakt van top tot teen. Niemand zoals jij, nee zo is er geen een’.

Dit kinderliedje ken je misschien wel. Ik vind het altijd een mooi liedje om te zingen met mijn dochters, omdat ik aan ze mee wil geven dat zij zichzelf mooi en uniek vinden.

Maar dan kopieer ik deze tekst naar mijzelf. Hoe bijzonder en uniek vind ik mijzelf eigenlijk? Mag ik er helemaal zijn zoals ik ben? Ben ik blij als ik in de spiegel kijk? Of heb ik eigenlijk altijd wel wat op mezelf aan te merken? Korte benen, dikke buik, haar dat niet zit zoals ik zou willen … Nou ja… Je kunt vast iets voor jezelf invullen. Herkenbaar?

Thea stelt zich voor

Wie het is die in de spiegel kijkt? Ik ben Thea, 37 jaar en ik woon met mijn man en drie dochters in De Bilt. Een kleine drie jaar geleden ben ik veranderd van baan. Na jarenlang als verpleegkundige te hebben gewerkt was het voor mij tijd een andere weg in te slaan. Al zoekend, lezend en biddend kwam ik uit bij het vak van imagospecialist. Een vak dat gaat over je buitenkant laten aansluiten op je binnenkant. Ik ben dus heel veel bezig met kleding, met kleur, kapsels, make-up en nog veel meer.

Je zou zeggen dat mensen die dat vak uitoefenen vol zelfvertrouwen in de spiegel kijken en heel tevreden zijn met zichzelf.

Je mag stralen

Dat was dus in het begin ook een worsteling met mezelf. Want ik was vaak helemaal niet blij met hoe ik eruit zag. Hoe kan ik dat dan uitstralen naar anderen?

Ik heb zelf ervaren hoeveel kleding en kleur daarin voor je kan betekenen. Dat als je kleding draagt die past bij je persoonlijkheid en bij je figuur dat je dan wel vol zelfvertrouwen in de spiegel kan kijken. En dat je ogen dan beginnen te stralen. 

En ja… mijn korte benen, dikke buik of wat je dan ook minder mooi vind aan jezelf, dat is er nog steeds. Maar door de dingen die je mooi vind aan jezelf te benadrukken, komt daar het accent op te liggen en kun je stralend en blij in de spiegel kijken. En dat staat helemaal los van kledingmaten, jouw hobbels en bobbels.

Niet vergelijken met anderen

En het belangrijkste: besef dat God jou heeft geschapen. En dat Hij jou zo bedoelt heeft. In Zijn licht mag je stralen. Hoef jij jezelf niet te vergelijken met anderen, maar mag je opstaan en schitteren!

En dat is wat ik jou ook zo graag wil laten zien. Dat je mag stralen met je hobbels en je bobbels of het gebrek daar juist aan. Ik wil de aankomende tijd graag mijn kennis, tips en inzichten met je delen over hoe jij ook de stralende versie van jezelf kunt zijn.

De volgende keer ontvang je mijn eerste tip!


PUUR!vandaag boekentip

God heeft jou gemaaktIn ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ gaat stijl- en lifestylecoach Hanneke in op alle redenen waarom je mooi bent. Ze legt uit wat mooi zijn inhoudt, vertelt over haar eigen worsteling met haar zelfbeeld en over vele andere vrouwen die zij heeft begeleid om te leren zien hoe mooi ze zijn. Daarbovenop geeft Hanneke een heleboel praktische tips over styling en kleding. Na het lezen van ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ weet je hoe mooi je bent én kun je dat nog beter kunt laten zien. Want schoonheid is er om te vieren!

 

U kunt dit boek bestellen voor €15,00

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *