Groene shakshuka met sucuk

10 juli 2021
Delen via:

Dit gerecht is een variant op de ‘gewone’ shakshuka. Mounir Toub deelt een gerecht uit zijn kookboek ‘Snel Arabisch’, waarmee in je in 30 minuten iets heerlijks op tafel kunt zetten.

Mounir Toub, chef Arabische gerechten: ‘Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht en eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. De originele versie dan, want dit is de groene ToubToubversie’

Ingredienten

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 grote courgette
  • 1 tl komijnzaad
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el olijfolie, om in te bakken
  • 150 g sucuk, in grove stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 g groene asperges, houtige uiteinden verwijderd, in stukjes van 3 cm
  • 150 g bimi
  • 200 g verse spinazie
  • sap van 1 biologische limoen
  • 4 eieren
  • blaadjes van 1-2 takjes bladpeterselie, gewassen en gedroogd, om mee te garneren

Extra nodig

  • spiraalsnijder
  • vijzel
  • grote koekenpan met deksel

Bereiding

Ben je benieuwd hoe je deze groene shakshuka kunt maken? De uitleg vind je op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *