Het belang van alledaagse dagen

15 december 2021
Delen via:

Jong willen blijven is niet gek of slecht. Maar ouder willen worden eigenlijk ook niet. Mijn gevecht met de tijd zit er vooral in dat de dagen soms voorbijgaan voor ik met mijn ogen heb kunnen knipperen, en ik me verdwaasd afvraag wat die dagen er nou eigenlijk toe deden.

Soms lijken mijn dagen op die van Sisyfus, die voor straf een zwaar rotsblok een steile berg op moest duwen. Telkens als hij boven was, rolde het rotsblok weer terug en moest de arme Sisyfus weer van voor af aan beginnen. Een oneindige kwelling van zinloos werk.

Een beetje het gevoel dat ik heb bij mijn was. En bij het oprapen van de jassen van mijn kinderen. En hun schoenen. En bij het uitruimen van de vaatwasser. Of het doen van mijn werk. Soms lijkt het een eindeloze herhaling en neig ik naar de gedachte dat het er allemaal eigenlijk niet toe doet. Tenminste, dat is wat mijn strenge ik denkt.

Het belang van de alledaagse dagen

Mijn milde ik weet dat elke dag ertoe doet. Elke dag mag je liefde geven, mag je groeien in wijsheid en genieten van wat je gegeven is. Hoe meer was, hoe meer liefde, hoorde ik een vlijtige huisvrouw eens roepen. En toen mijn vaatwasser een tijdje kapot was besefte ik dat het wel een luxeprobleem was. En er komt zelfs een dag dat ik de rondslingerende spullen van mijn kinderen ga missen. Ik weet het best wel. Vaak zie je pas hoe belangrijk juist die alledaagse dagen waren, als je erop terugkijkt.

Dit gedeelte is overgenomen uit ‘Tijd, waar blijf je’ van Cocky Drost.


Cocky Drost vertelt in Tijd, waar blijf je over haar persoonlijke zoektocht naar betekenis in de tijd. De tijd is een lastig begrip. Wat neem jij mee uit jouw verleden – hoe laat je sommige dingen los – en wat doe jij met je toekomstdromen? Het leven is kort, hoe haal je eruit wat erin zit? Cocky geeft praktische tips en aanmoediging om het leven ten volle te leven. Want hoe jong je ook bent en hoe oud je ook hoopt te worden, uiteindelijk is het leven nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *