Hoe het nu gaat met goede voornemens

29 januari 2018
Delen via:

Goede voornemens, hebben we die niet allemaal? Nu we in week 4 zijn van het nieuwe jaar begin ik al weer te merken dat er weinig terecht komt van mijn goede voornemens. Is dat bij jullie ook zo? Eigenlijk had ik de standaard voornemens, de laatste kilo’s afvallen en meer bewegen. Wie niet? Maar tot mijn grote frustratie kan ik de moed en discipline in week 4 nog steeds niet vinden!

Wat is dat toch met die discipline van mij? Volgens mij heb ik dat gewoon niet meegekregen in mijn genen. Zo mopper ik er wat op los en ervaar ik eigenlijk alleen maar frustratie in plaats van dat ik ook echt eens iets ga doen met die voornemens en mezelf een schop onder de kont geef.

Mij kennende grijp ik wel alles aan om het makkelijker voor mezelf te maken of mezelf te motiveren. Zelfs daarmee lukt het dus niet altijd. Maar van de week las ik een mooie overdenking van Katie Farrell uit Je Leven in Balans. De overdenking begint met de volgende Bijbeltekst.

Laten we daarom het goede doen, zonder op te geven, want als we niet verzwakken zullen we oogsten wanneer de tijd daarvoor gekomen is. – Galaten 6:9

Ik laat deze tekst tot mij doordringen en daar was die schop al! Niet van mezelf maar een schop van boven.

Kop op Marjolein stel je niet zo aan en ga het gewoon doen!

“Voordat bewegen een vast onderdeel van je dag geworden is, heb je flink wat discipline  (en tijd) nodig om jezelf aan te wennen op tijd op te staan en een stevige work-out te doen. Sterker nog in eerste instantie vind je het waarschijnlijk vervelend om afstand te doen van slechte gewoonte”  schrijft Katie Farrell verder.

Discipline

Oke oke je ervaart dus niet direct enorm veel plezier en vrede. Is dat weer een geruststelling ik vind er namelijk nog niks aan!!  Je hebt alleen een hoop doorzettingsvermogen en discipline nodig en dan zal je de vruchten er van plukken.  Tja dat is m nou juist; datgene wat ik nou net niet heb op dit gebied.

Maar als ik dan verder lees en bedenk dat ik het niet alleen hoef te doen valt het kwartje. Ik heb de discipline niet, maar God kan mij die geven.

Ik mag Zijn hulp vragen om door te zetten.

De kracht om niet weer naar de chocola te grijpen en de moed om op woensdagavond nog om 20:30  in de auto te stappen om te zwemmen.

Ik denk dat het voor al onze goede voornemens of doelen die we ons zelf stellen geldt, we hoeven het niet alleen te doen. We mogen Zijn ondersteuning vragen, Zijn discipline.  Daar moest ik zelf nodig aan herinnerd worden!

Dit jaar heb nog een goede voornemen! In mijn volgende blog vertel ik daar meer over…

Liefs,

Marjolein


In het full-color hardloopboek Morgen ga ik echt! delen Marijke ten Cate en Corien Oranje hun hardloopervaringen. Hardlopen is goed voor je! Maar hoe begin je eraan? En hoe houd je vol? Eerlijk, grappig en herkenbaar. Ze delen hun tips en tricks, en bekijken de hardloopwereld met een knipoog. Morgen ga ik echt! gaat over hardloopkleding, blessures, looptechnieken en de psychologie van het hardlopen. Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen. Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *