Ik beken… ik heb geen groene vingers!

4 juli 2021
Delen via:

Jeanine heeft geen groene vingers… Maar dat betekent niet dat ze niet van planten houdt! Ze ontdekte dat de natuur en natuurlijke producten in huis haar veel rust geven.

Ik zal het maar gelijk eerlijk bekennen. Ik heb geen groene vingers!

Zó, dat is eruit. Mijn planten geef ik structureel te veel of te weinig water en verpoten schiet er altijd bij in. Het tuincentrum is erg gelukkig met mij, want elk jaar koop ik nieuwe kamerplanten.

Maar ik kan wel enorm genieten van al dat groen in mijn huis. Natuurlijke materialen in huis geven mij het gevoel dat ik me omring met leven. Mijn wollen kleed, houten tafel en houten vloer voelen zoveel lekkerder aan dan producten die niet direct uit de natuur komen.

Onze achtertuin doet daarom ook volledig mee aan de memo van 2021. Mocht je hem gemist hebben, dan heb ik hem hier in één zin voor je klaarliggen. ‘Stenen aangelegde tuinen met hier en daar een plantenbak zijn een misdaad tegen de natuur en daarom not done!’

Helaas maken wij ons hieraan stiekem nog steeds schuldig wat betreft onze voortuin. Die is volledig bestraat, inclusief houten bankje met drie potten vol bloemen en planten. Dat laatste is natuurlijk voor de verdwaalde bij en hommel die zijn hart kan luchten in mijn stenen voortuin. Helaas zit het er budgettair dit jaar niet in om van de voortuin een oase van rust te maken, maar ik hoop dat de publieke opinie mij deze misser vergeeft.

Meer rust

Wist je dat het leven met een natuurlijke inrichting je meer rust oplevert? Psychologen hebben onderzocht dat het leven met natuurlijke producten in huis stressverlagend werkt en ze een gevoel van leven geven.

Ik vind dat niet zo gek gevonden, als ik mij bedenk dat de maker van alles wat de natuur ons geeft de bron van het leven is.

Kort door de bocht kun je dus concluderen dat de natuur ons leven geeft. Met die nieuwe informatie loop ik vanavond nog een extra rondje door mijn woonkamer over de houten vloer, maak ik een tussenstop om met mijn voeten over mijn wollen kleed te wrijven terwijl ik alle kamerplantjes stuk voor stuk aanraak.


In De schepping juicht neemt bestsellerauteur Francine Rivers je mee de natuur in en laat ze je zien dat, als je goed kijkt, je daar overal God tegenkomt. Of je nu natuurliefhebber bent of niet, dit boek laat je met nieuwe ogen kijken naar de natuur om je heen. De schoonheid van een zonsondergang. De paardenbloem die de wind zijn zaadjes laat verspreiden. Bomen die stevig staan omdat ze ondergronds hun wortels met elkaar verweven hebben. Een specht die een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen laat zien als hij meent de ideale plek voorzijn nest gevonden te hebben. In al deze dingen kunnen we lessen en verborgen boodschappen van God vinden. Al sinds ze een jong meisje was, zoekt Francine Rivers naar inspiratie in de natuur. De schepping juicht is een verzameling van haar mooiste waarnemingen, aangevuld met christelijke liederen, citaten, overpeinzingen en opdrachten. Zijn liefde voor jou is groots en onuitputtelijk. Het bewijs zie je overal om je heen. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en geniet van al het moois dat Zijn schepping te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *