IK LAAT EEN BOER

24 oktober 2019
Delen via:

..๐ซ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ข๐  ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค ๐๐จ๐ž๐ง. ๐Œ๐ข๐ฌ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ž๐ง ๐๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ญ๐ฃ๐ž๐ฌย ๐๐š๐ญ ๐ข๐ค ๐จ๐ฉ๐ž๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ž๐ž๐ง ๐›๐จ๐ž๐ซ ๐ฅ๐š๐š๐ญ ๐ž๐ง ๐๐š๐ญ ๐จ๐ฉ ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ ๐ฆ๐ž๐๐ข๐š๐๐ž๐ž๐ฅ. ๐๐ž๐ž, ๐›๐จ๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ž๐ง ๐ฌ๐œ๐ก๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ก๐จ๐ฎ ๐ข๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฆ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ. ๐€๐Ÿ ๐ž๐ง๐ญ๐จ๐ž ๐๐ž๐ž๐ฅ ๐ข๐ค โ€˜๐ฌ ๐ง๐š๐œ๐ก๐ญ๐ฌ รฉรฉ๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฆโ€™๐ง ๐ฏ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ ๐๐ž๐๐ž๐ค๐ž๐ง๐ฌ, ๐๐ข๐ž ๐๐š๐š๐ซ ๐ฎ๐ข๐ญ๐ž๐ซ๐š๐š๐ซ๐ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ญ. ๐Œ๐š๐š๐ซย ๐›๐จ๐ž๐ซ๐ž๐ง.. ๐ƒ๐š๐š๐ซ ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐Ÿ ๐ฃ๐ž ๐ฏ๐š๐ง๐š๐Ÿ.

Lekker makkelijk weer. Een stukje tikken van achter mโ€™n pc. Veilig, droog, geen centje pijn. Ik ga vandaag niet de barricades op. Ik ben vanochtend niet in mโ€™n trekker gesprongen om naar het malieveld te rijden en daar van me te laten horen. Ik heb ook geen trekker. Ik ben ook geen boer.

ย Geen inhoudelijk stuk vandaag over stikstof, mest-, fosfaat-, of kalverregistratie. Daar heb ik te weinig kennis van. Ik ben namelijk maar een gewone burger die af en toe trek heeft in gewoon een burger. Die tussen de middag zijn boterhamtrommeltje open doet en een paar stukken brood op eet, wat paprikaโ€™s en komkommer heeft gesneden om mโ€™n groenten binnen te krijgen en elke avond geniet van zโ€™n bord eten.ย 
Ik dank God voor het eten wat elke dag weer voor me klaar staat. Soms dank ik uit gewenning. Omdat ik niet altijd stil sta bij het feit dat het niet gewoon is om eten en drinken te krijgen. Omdat mijn koelkast eigenlijk altijd gevuld is. En zo niet, dan vliegen we toch nog snel even naar de winkel?
ย In het afgelopen jaar ben ik in Moldaviรซ en Jordaniรซ geweest. Twee totaal verschillende landen maar in beide landen moesten we voedselpakketten uitdelen. Daar was het niet normaal om eten en drinken te hebben. Daar werd ik me even bewust van. En daarom dank ik God voor de zegeningen die Hij me geeft.
Maar vandaag dank ik ook onze boeren. Voor dat brood, voor die paprikaโ€™s en komkommers, voor onze groenten, voor ons eten. Ik sta niet vaak stil bij het werk wat gedaan wordt voordat ik mโ€™n boodschappen in het karretje leg. Natuurlijk snap ik dat die tomaten niet in de supermarkt groeien. Ik sta er gewoon niet vaak genoeg bij stil. Vandaag even wel.ย 
Jezus sprak ook vaak over de akker. Over zaadjes die geplant worden maar niet allemaal evenveel vrucht dragen. Het ene zaadje verstikt tussen het onkruid, het andere zaadjes vindt geen goede grond om in te wortelen, weer een ander zaadje overleeft de weersomstandigheden niet. Maar gelukkig was er ook zaad wat in goede aarde viel en veel vrucht draagt.
Misschien planten de boeren vandaag ook wel een zaadje op het malieveld. Een zaadje wat bij politiek Den Haag in goede aarde valt. Waardoor onze boeren weer verder kunnen met wat ze het liefste doen.ย 
๐˜Œ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ด๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ญ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ข๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ป๐˜ข๐˜ข๐˜ฅ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *