IK LAAT EEN BOER

24 oktober 2019
Delen via:

..𝐫𝐮𝐬𝐭𝐢𝐠 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐝𝐨𝐞𝐧. 𝐌𝐢𝐬𝐬𝐜𝐡𝐢𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐣𝐞 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐣𝐞𝐬 𝐝𝐚𝐭 𝐢𝐤 𝐨𝐩𝐞𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐨𝐞𝐫 𝐥𝐚𝐚𝐭 𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐨𝐩 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐝𝐞𝐞𝐥. 𝐍𝐞𝐞, 𝐛𝐨𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐡𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐮 𝐢𝐤 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟. 𝐀𝐟 𝐞𝐧𝐭𝐨𝐞 𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐢𝐤𝐬 𝐧𝐚𝐜𝐡𝐭𝐬 éé𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐦𝐧 𝐯𝐫𝐨𝐮𝐰 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐝𝐞𝐝𝐞𝐤𝐞𝐧𝐬, 𝐝𝐢𝐞 𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐮𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐚𝐫𝐝 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐛𝐥𝐢𝐣 𝐯𝐚𝐧 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐭. 𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐛𝐨𝐞𝐫𝐞𝐧.. 𝐃𝐚𝐚𝐫 𝐛𝐥𝐢𝐣𝐟 𝐣𝐞 𝐯𝐚𝐧𝐚𝐟.

Lekker makkelijk weer. Een stukje tikken van achter m’n pc. Veilig, droog, geen centje pijn. Ik ga vandaag niet de barricades op. Ik ben vanochtend niet in m’n trekker gesprongen om naar het malieveld te rijden en daar van me te laten horen. Ik heb ook geen trekker. Ik ben ook geen boer.

 Geen inhoudelijk stuk vandaag over stikstof, mest-, fosfaat-, of kalverregistratie. Daar heb ik te weinig kennis van. Ik ben namelijk maar een gewone burger die af en toe trek heeft in gewoon een burger. Die tussen de middag zijn boterhamtrommeltje open doet en een paar stukken brood op eet, wat paprika’s en komkommer heeft gesneden om m’n groenten binnen te krijgen en elke avond geniet van z’n bord eten. 
Ik dank God voor het eten wat elke dag weer voor me klaar staat. Soms dank ik uit gewenning. Omdat ik niet altijd stil sta bij het feit dat het niet gewoon is om eten en drinken te krijgen. Omdat mijn koelkast eigenlijk altijd gevuld is. En zo niet, dan vliegen we toch nog snel even naar de winkel?
 In het afgelopen jaar ben ik in Moldavië en Jordanië geweest. Twee totaal verschillende landen maar in beide landen moesten we voedselpakketten uitdelen. Daar was het niet normaal om eten en drinken te hebben. Daar werd ik me even bewust van. En daarom dank ik God voor de zegeningen die Hij me geeft.
Maar vandaag dank ik ook onze boeren. Voor dat brood, voor die paprika’s en komkommers, voor onze groenten, voor ons eten. Ik sta niet vaak stil bij het werk wat gedaan wordt voordat ik m’n boodschappen in het karretje leg. Natuurlijk snap ik dat die tomaten niet in de supermarkt groeien. Ik sta er gewoon niet vaak genoeg bij stil. Vandaag even wel. 
Jezus sprak ook vaak over de akker. Over zaadjes die geplant worden maar niet allemaal evenveel vrucht dragen. Het ene zaadje verstikt tussen het onkruid, het andere zaadjes vindt geen goede grond om in te wortelen, weer een ander zaadje overleeft de weersomstandigheden niet. Maar gelukkig was er ook zaad wat in goede aarde viel en veel vrucht draagt.
Misschien planten de boeren vandaag ook wel een zaadje op het malieveld. Een zaadje wat bij politiek Den Haag in goede aarde valt. Waardoor onze boeren weer verder kunnen met wat ze het liefste doen. 
𝘌𝘯 𝘮𝘪𝘴𝘴𝘤𝘩𝘪𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘭𝘵 𝘦𝘳 𝘦𝘳𝘨𝘦𝘯𝘴 𝘷𝘢𝘯𝘥𝘢𝘢𝘨 𝘰𝘰𝘬 𝘯𝘰𝘨 𝘦𝘦𝘯 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘻𝘢𝘢𝘥𝘫𝘦 𝘪𝘯 𝘨𝘰𝘦𝘥𝘦 𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *