Je bent zo mooi…

13 mei 2021
Delen via:

Hooglied is het enige boek in de Bijbel dat op een prachtige wijze het lichaam van ons vrouwen beschrijft. Het is als een liefdeslied gezongen bij het ondergaan van de zon.

Vol eerbied en met passie haalt Salomo verschillende aspecten van het vrouwelijk lichaam aan. Misschien geneer jij je hier een beetje voor, maar ik hoop dat je al lezend mag leren ontdekken hoe bijzonder en waardevol je bent als vrouw.

Ik vind het mooi en veelzeggend dat ‘hij’ in hoofdstuk 1 vers 8 de roep van zijn vriendin beantwoordt met de woorden: ‘Als je mij niet vinden kunt, mooiste van alle vrouwen…’ Hij benoemt niet één specifiek onderdeel, maar hij benadrukt de schoonheid van de vrouw in z’n totaliteit. Zij is de mooiste. Gewoon zoals ze is. Prachtig toch!

Kijk jij ook zo naar jezelf? Kun jij jezelf in de spiegel bekijken en vol overtuiging zeggen: ‘Ik ben mooi’. Ik vind dat best lastig hoor. In plaats van te kijken naar de mooie dingen aan mijn lichaam, bekritiseer ik mijzelf nog te vaak en teveel. 

Alles aan jou is mooi

Terwijl Salomo ons hier in Hooglied juist wil laten (in)zien hoe mooi wij vrouwen zijn. Elk onderdeel van ons lichaam is goed en wonderlijk gemaakt door de Schepper. Lees maar mee: “Je ogen zijn als duiven, je mond is betoverend, je lach fonkelend en je borsten zijn als kalfjes”. ‘Alles’, zegt Salomo nog eens heel nadrukkelijk in hoofdstuk 4 vers 7: “Alles aan jou is mooi, niets ontsiert je schoonheid”.

Laat dit eens goed tot je doordringen en probeer jezelf de komende weken eens wat vaker door de ogen van Salomo te bekijken. Wees dankbaar dat Hij, de Maker jou en mij zo mooi en uniek geschapen heeft.

Weet dat je kostbaar bent in Zijn ogen. Je bent geliefd. Houd dat voor ogen en neem dit mee in je gedachten wanneer je de volgende keer weer voor de spiegel staat.

Je bent zo mooi!


In ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ gaat stijl- en lifestylecoach Hanneke in op alle redenen waarom je mooi bent. Ze legt uit wat mooi zijn inhoudt, vertelt over haar eigen worsteling met haar zelfbeeld en over vele andere vrouwen die zij heeft begeleid om te leren zien hoe mooi ze zijn. Daarbovenop geeft Hanneke een heleboel praktische tips over styling en kleding. Na het lezen van ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ weet je hoe mooi je bent én kun je dat nog beter kunt laten zien. Want schoonheid is er om te vieren!

Reacties (2)

 • Margriet schreef:

  Ik vind dat soms best lastig omdat ik nogal kaal word! God is snel klaar met het tellen van mijn haren denk ik dan. Maar ik dank Hem voor zijn liefde elke dag.

  • Thorinda schreef:

   Dag Margriet, wat zal dat moeilijk/heftig voor je zijn. Ik bid dat je de kracht mag krijgen om hiermee om te gaan en je als je in de spiegel kijkt, jezelf mag leren zien door de liefdevolle ogen van Jezus. Puur, kostbaar, waardevol en geliefd.

   Veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *