Je huid verwennen in de herfst

27 oktober 2018
Delen via:

De herfst! Ik vind het altijd een prachtig seizoen. Prachtige kleuren in de natuur. ‘S avonds weer de kaarsen aan! Genoeg om van te genieten.

Maar het kan ook guur en koud zijn buiten. Dan moet je wel goed voor je huid zorgen! Een goede reden voor een heerlijk gezichtsmasker.  We vonden drie heerlijk herfstige maskers voor jullie. Gewoon zelf te maken.

Pompoen voor de droge huid


Dit masker is rijk aan vitaminen en enzymen en verzacht en hydrateert de droge, schilferige huid.

Ingrediënten

pompoen (unsplash)
  • 1 kleine pompoen of 2 kopjes ingeblikte pompoen
  • 1 kopje yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 1/4 eetlepel olijf-, jojoba- of kokosolie


Zo maak je het
Verwijder de schil en pulp van de pompoen. Leg het pompoenvlees in een middelgrote pan met een laagje water. Kook de pompoen tot het zacht is. Pureer vervolgens de pompoen en voeg de overige ingrediënten toe.

Is alles goed gemengd? Smeer het nog warme (niet te heet!) mengsel op jouw gereinigde en vochtige gezicht. Laat het 5-10 minuten intrekken. Veeg het schoon met een washandje. Smeer vervolgens jouw gezicht in met een crème.

Je gebruikt maar een klein deel van de pompoen voor dit masker. Van de overgebleven pompoen kun je een heerlijke soep maken.

Boost je huid met cranberry

Cranberry verheldert de huid en geeft het een gezonde gloed, terwijl de olijfolie en yoghurt de huid glad maakt. De honing hydrateert de huid.

Ingrediënten

cranberry (unsplash)
  • 1/4 kop cranberrysaus
  • 1/2 kop yoghurt
  • 1/4 kop honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine kom
  • 1 gardeZo maak je het
Klop alle ingrediënten in een kleine kom tot een romig mengsel. Breng het aan op het gereinigde gezicht en laat het masker 25 minuten intrekken.
Spoel vervolgens het gezicht af met warm water en dep het droog. Breng daarna een moisturizer aan.

Droge huid

Ingrediënten

avocado (unsplash)

1 halve avocado 
1 el honing (liefst zo puur mogelijk) 
2 tl suikerDe avocado is misschien wel de meest hippe groente ever. En hé, hij is ook nog eens goed voor je huid, want hij is rijk aan oliën en vitaminen die je huid vochtig houden en genezen. Honing heeft van nature een ontstekingsremmende functie en maakt de huid soepel en zacht.

Zo maak je het
Meng een halve avocado en een eetlepel honing en breng dit aan op een schone en droge huid. Laat dit 20 tot 30 minuten intrekken en spoel het masker vervolgens af met lauw water. Om dode huidcellen te verwijderen kun je ook een klein beetje suiker aan het mengsel toevoegen, zodat je het masker na het indrogen met natte vingertoppen voorzichtig van je gezicht kunt scrubben.


(bronnen: www.andc.tv  en www.hetkanwel.net)

PUUR! Magazine gaat dit najaar op zoek naar de stilte. Weinig is zo krachtig als stilte. Als je stil bent kun je veel meer horen, zelfs je eigen hart.  Alle reden dus voor een stilte-nummer, uiteraard met de onderwerpenmix waar PUUR! magazine om bekendstaat: interviews, inspiratie, bemoediging, DIY, ontspanning en praktische tips. Het gratis bookazine bij deze najaarseditie is ‘Land van stilte’ van Tessa Afshar.


In deze meeslepende historische roman van bestsellerauteur Irma Joubert ontworstelt een Afrikaans meisje zich aan haar arme milieu en gaat als advocaat de confrontatie aan met het dorp – en met de liefde van haar leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *