Jezelf verwennen

8 januari 2020
Delen via:

Ken je dat? Dat je in beslag wordt genomen door alle ‘dingen’ die moeten. Dat je daardoor geen tijd meer voor jezelf maakt. Ik denk dat bijna elke vrouw hier wel ja op kan zeggen, maar ook zie ik het bij mannen gebeuren.

Naar de dobber staren

Mijn man heeft een veehouderij samen met zijn familie en dat is vooral zomers bijna een 24/7 baan, zacht gezegd. Daarom ben ik altijd dankbaar dat hij weet, wat hem helpt om even tot rust te komen. Voor hem is dat vissen. Ik noem het wel eens: ‘dom, naar de dobber staren’.

Mijn ontspanning

Maar wat is voor mij echt ontspanning? Ik weet dat ik intens kan genieten van fijne hartgesprekken met dierbare vriendinnen. Daar waar de gesprekken dieper dan diep gaan. Aan de andere kant weet ik dat het soms niet de quick fix is op de momenten, als ik mij ‘wat’ verlies in de drukte van bepaalde seizoenen.

Die momenten, dat ik nog net een tandenborstel door mijn mond haal en verder mezelf wat laat verslonzen. Op zulke momenten probeer ik een afspraak met mezelf te maken. Wat mag ik mijzelf nu aan me-time geven? Gewoon puur omdat ik het verdien. Soms helpt het als ik mijn gezicht routine aanscherp en de andere keer even die extra minuut onder de douche gun.

Meestal pak ik google er even bij en zoek ik een simpel DIY recept dat iets te maken heeft met me-time. Dus bij deze, voor jullie een me-time, een heerlijk recept voor een scrub, met je eigen huis-tuin-en-keukenspulletjes.

Het recept

Leeg potje

  • 100 gram suiker
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el honing
  • 5 drupjes essentiële olie (bijv. lavendel)

Allereerst meng ik de essentiële olie met de olijfolie en zet het even aan de kant. Na een tijdje meng ik de suiker door de olijfolie en wanneer dit goed gemengd is, roer ik de honing er doorheen. Het is nu al klaar en hup, snel de douche in!

 

me-time

 


PUUR!vandaag boekentip

me-timeBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *