Kerst… maar hoe dan?

16 december 2020
Delen via:

Waarschijnlijk blijft de komende Kerst meer in je herinnering dan veel andere kerstdagen. Dan is het fijn als je er ook wat leuke herinneringen aan hebt. Daarom wat tips om toch een feestgevoel te creeëren tijdens de feestdagen.

 • Maak een leuke familie quiz over het afgelopen jaar via Kahoot. Met vragen als Wie heeft het vaak eten thuis laten bezorgen? en Wie heeft het mooiste mondkapje? Kunnen alle deelnemers op elkaar stemmen en hun voorkeur doorgeven. Maar een kennisquiz is ook altijd leuk! Wanneer werd de eerste kerstkaart verstuurd? (antwoord 1843) en Hoe lang duurt het om een volwaardige kerstboom te laten groeien? (Antwoord 8 jaar).
 • Zoom familie diner. Dek allemaal de tafel netjes en spreek van te voren een menu af. Maak een Zoom meeting aan en zo zit je toch nog een beetje samen aan tafel.
 • Samen koken. Je kan het familiediner ook uitbereiden door met elkaar te videobellen tijdens het koken. Als je dezelfde gerechten maakt kan je elkaar om tips vragen.
 • Zelfgemaakte kerstkaarten. Maak dit jaar je kerstkaart voor je familie zelf en schrijf over wat ze het afgelopen jaar voor je hebben betekent. Ook al heb je elkaar wat minder vaak gezien, zo kan je toch het gevoel van betrokkenheid overbrengen.
 • Maak een leuk winters verrassingspakket voor elkaar. Een mooie kaars, een fijn dekentje, een dik paar sokken en een lief briefje kunnen iemand erg opvrolijken! Je kan afspreken dat je dit met e hele familie voor elkaar doet en zo krijgt iedereen een leuk winters pakketje.
 • Bak koekjes, verpak deze apart en maak een roadtrip langs je familie en deel ze op 1,5 afstand uit.
 • Online bingo. Maak online bingokaarten, verstuur deze naar je vrienden of familie, bedenk wat leuke prijzen en draaien maar! Via Zoom kan je een gezellige bingo avond organiseren.
 • Zet een speurtocht uit met verschillende opdrachten en laat iedereen in kleine groepjes de speurtocht na elkaar aflopen. Erna kan je videobellen om te bespreken hoe leuk het was.
 • Speel online Pictionary via Scribble.IO. Iemand tekent en je vrienden en familie raden wat je aan het maken bent.
 • Via Teleparty kan je gezamenlijk op afstand een film kijken, via Netflix, Disney Hulu en HBO. Ook is er een leuke chatfunctie zodat je tijdens de film met elkaar kunt kletsen.
 • Richt een boekenclubje op. Maak een whatsapp groep aan, kies een boek uit en bespreek dit boek in de aanloop naar kerst.

Probeer ook te bedenken dat sommigen blij zijn met Kerst in deze vorm. Mensen voor wie de feestdagen ieder jaar zwaar zijn. De verplichte bezoeken, de drukte, de stress, de prikkels. Die mensen hoeven dat dit jaar eens niet te ondergaan. Daar heb jij niet heel veel aan, maar volgend jaar wordt het voor jou vast weer wat leuker.

 

Deze blog is geschreven door Marieke Nap en onze stagiaire Manon. 


PUUR!vandaag boekentip

kerstDe donkere dagen van de decembermaand zijn aangebroken! Heerlijk om met een magazine of een boek op de bank uit te kijken naar Kerst. Speciaal voor onze trouwe lezers hebben we daarom dit gratis online Kerst magazine gemaakt.

Lees mee met een interview van Julie Klassen, een dagboekfragment van Lynn Austin en een kijkje achter de schermen bij Jennifer Robson. Zet een kopje thee en geniet van een Victoriaanse winter.

Open snel het magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *