Kipsaté met zoete ketjap

21 augustus 2020
Delen via:

Kipsaté met zoete ketjap is weer een nieuw favorietje, hoor! Een klassieker in een Indonesisch jasje waar jong en oud van zal smullen. Als niet iedereen van pittige pindasaus houdt, serveer dan de gesneden rawits apart op een schaaltje met een paar lepels ketjap manis en wat vers citroensap erdoor. Oh, en nog een tip voor naast dit kipsatérecept: serveer er een frisse komkommersalade bij.

kipsatéIngrediënten

Voor 4 personen. Bereiding 45 minuten. 4 uur wachttijd.

  • 1½ el korianderzaad
  • olie, om in te bakken
  • 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 sjalotten, in dunne plakjes
  • 5 el ketjap manis
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 500 g kippendijen, in blokjes van 2 x 3 cm
  • pindasaus *, om te serveren

Benodigdheden

  • vijzel
  • satéstokjes, geweekt in water
  • grillpan

*pindasaus

  • 3 kemirinoten
  • 1 tl zout
  • 5 rawits, in fijne ringen
  • 3 tenen knoflook, in flinterdunne plakjes
  • 250 g geroosterde vliespinda’s
  • 3 kaffirlimoenblaadjes, nerf verwijderd, julienne gesneden
  • 3 el olie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el palmsuiker
  • ½ citroen, het sap

Benodigdheden: vijzel

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze kipsaté maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Dit recept komt uit de Bijbel van de Indonesische keuken van Maureen Tan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *