KokBoekencentrum Uitgevers zoekt nieuw schrijftalent

27 juni 2019
Delen via:

Verhalenwedstrijd voor beginnende auteurs

Samen met het Nederlands Dagblad (ND), Christelijk Literair Overleg (CLO), Driestar Educatief en Boekhandel Smit organiseert KokBoekencentrum Uitgevers een verhalenwedstrijd voor beginnende fictieschrijvers. Wie het beste verhaal schrijft, maakt kans op begeleiding door de uitgeverij, waarbij publicatie tot de mogelijkheden behoort. Op de CLO-Literatuurdag op 9 november wordt de winnaar bekendgemaakt

Thema – De andere wereld

‘Durven veranderen door wat je ziet en hoort en meemaakt: dat is volgens mij een van de grote dingen in het leven.’  Annet Schaap – Trouw, mei 2019.

Grenzen opzoeken en verkennen, corebusiness voor schrijvers. Dat andere dorp, die verlaten stad, de onherbergzame natuur, de grenzen in tijd, de ellendige oorlog, de pest in de Middeleeuwen, het verraad in de familie. Dicht bij die andere wereld komen.

Een vijand kan een vriend worden, en andersom. Omdat je als schrijver achter de grenzen durft kijken, kun je veel voor de lezer betekenen. Empathie (hoe is die ander, en waarom?) is misschien wel de grootste opbrengst van literatuur.

Juryleden

 1. Janneke de Jong-Slagman, docent literatuur Driestar Educatief (juryvoorzitter)
 2. Maaike Hoogendoorn, uitgever fictie KokBoekencentrum
 3. Arie Kok, voorzitter CLO
 4. Els Florijn, auteur (o.a. Het meisje dat verdweenRode papaver)
 5. Journalist namens het Nederlands Dagblad

 Beloning

 1. Een jaar lang begeleiding door KokBoekencentrum Uitgevers
 2. Plaatsing van het winnende verhaal in het Nederlands Dagblad
 3. Publiciteit

 Voorwaarden

 1. De inzenders zijn 16 jaar of ouder en hebben nog niet eerder een roman gepubliceerd.
 2. Het verhaal is geschreven voor volwassenen.
 3. Het thema ‘De andere wereld’ speelt een centrale rol in het verhaal, dat thema mag zowel letterlijk als figuurlijk ingevuld worden.
 4. Keuze van tijd, plaats en handeling is volledig vrij.
 5. Het verhaal moet geschreven zijn vanuit één personage (dus niet vanuit meerdere perspectieven).
 6. De hoofdpersoon is een verzonnen figuur, geen persoon die ook in werkelijkheid bestaat of heeft bestaan.
 7. Per inzender mag maximaal één verhaal worden ingestuurd.
 8. Het verhaal telt maximaal 2000 woorden.

 Inzenden

Uiterlijk 15 oktober 2019, per mail naar verhalenwedstrijd@kokboekencentrum.nl, o.v.v. ‘Verhalenwedstrijd KokBoekencentrum’. Vermeld bij je inzending duidelijk je naam, leeftijd en contactgegevens.


PUUR! Boekentip

schrijver

‘De bijenhouder van Aleppo’ van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra.

Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami.  Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *