Lantaarnslinger: een tweede leven voor je glazen potjes

9 september 2020
Delen via:

Glas naar de glasbak brengen, vind je dat ook zo’n vervelend klusje? Het plakt, het stinkt en het rammelt. Ik stel het altijd zo lang mogelijk uit, tot het echt niet anders kan. Dan hobbel ik op de fiets naar de glasbak met uitpuilende tassen, vurig hopend dat ze onderweg niet kapot scheuren.

een sfeervolle lantaarnslinger voor je tuin of balkon

Maar eigenlijk kun je veel van dat glaswerk opnieuw gebruiken. Kleine flesjes zijn prima vaasjes voor een mini-boeketje. En van kleine potjes maak je een sfeervolle lantaarnslinger voor je tuin of balkon. 

 

Goed, je hebt dus een hoop oude, glazen potjes. Zorg dat ze goed schoon zijn. Ze hoeven niet allemaal hetzelfde formaat te hebben, maar de slinger wordt te zwaar als de potjes te groot zijn. Zorg wel dat er een waxinelichtje in past. Je kunt de lantaarns verven met glasverf, maar dat kan prijzig worden. Een andere optie is het glas gewoon helder te laten. 

wikkel het ijzerdraad een paar keer om de hals van de pot

Neem sterk ijzerdraad en knip een stuk af, let daarbij even op de scherpe uiteinden. Maak een oogje aan een uiteinde door het ijzerdraad om een pen heen te wikkelen. Wikkel het ijzerdraad een paar keer om de hals van de pot, zodat het oogje stevig vast zit. Maak ook aan de andere kant een oogje en wikkel de draad hier ook nog een paar keer omheen.

Vouw door deze oogjes een hengsel en doe daarna in elk potje een waxinelichtje. Hang de lantaarns op aan een stuk robuust touw of aan ijzerdraad. Wanneer je een knoop rond de hengsels maakt, voorkom je dat de lichtjes naar het midden glijden. Zoek een leuk plekje om je slinger op te hangen en geniet van het sfeervolle licht op een zwoele zomeravond. 

Nodig:

– kleine lege potjes 

– ijzerdraad

– waxinelichtjes

– potlood of pen

– tang

 


PUUR!vandaag boekentip

lantaarn

Vandaag is Gods liefde voor jou
De PUUR! scheurkalender brengt je elke dag op een goed idee om de wereld wat mooier te maken, je eigen leven wat leuker te maken en om stil te staan bij wat God jou geeft. Op elk blaadje van de kalender staat een bijbeltekst met een korte toelichting en tot slot een call to action waar je gelijk mee aan de slag kunt.
Zo word je door het jaar heen geleid op een manier die echt bij je past, bemoedigend en vol dankbaarheid. Goed om te weten: de PUUR! scheurkalender begint op 1 januari en loopt tot 31 december, maar is niet aan een specifiek jaartal gebonden.

Bestel dit boek voor €15,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *