Leerzame animaties

20 september 2018
Delen via:

Toegegeven animaties worden vaak gezien als “kindermateriaal” en als je het kijkt zodra je boven de 18 (en in mijn geval de 23) komt, is er iets misgegaan in je ontwikkeling.

Het moge dan zo zijn zei ik tegen mijzelf, maar ik vind het toch mooie films om te kijken. YouTube staat er vol mee! En ik droom natuurlijk heimelijk van de dag waarop ik een oscar win voor de beste animatiefilm.

En eigenlijk kun je ook heel veel  leren van animatiefilms. Eén voorbeeld: An Animated Story of a Boy who hates his disabled dog (Een geanimeerd verhaal van de jongen die zijn gehandicapte hond haat)

Nou, die titel klinkt en luid al goed in de oren toch? Wijze woorden als #notsoperfectisookreuzeok en een gegeven hond moet je niet op zijn missende poot aankijken, schieten direct in ons hoofd. Toch? Wij waren vroeger maar wat BLIJ geweest met een hond met drie poten.

https://www.youtube.com/watch?v=9iFWyihDvCE
De jongen die zijn gehandicapte puppy haatte

 Ik kan nu natuurlijk alle leermomenten uit dit filmpje op gaan noemen, maar het belangrijkste voor mij was toch wel dat je goed bent zoals je bent. We zijn allemaal niet volmaakt, dat mag ook wel eens geaccepteerd worden. En is het soms ook niet een heel klein beetje zo dat we andere mensen veroordelen op karaktertrekken die we zelf ook hebben?


Nachtlied van Barbara Taylor is het waargebeurde verhaal van een tragisch ongeluk en de gevolgen daarvan binnen een gezin. Bijna al haar dorpsgenoten geven de achtjarige Violet de schuld van de dood van haar zus Daisy. Terwijl haar vader Owen zijn troost zoekt bij de drank en zijn gezin in de steek laat, valt haar moeder Grace in de armen van Smart, een denkbeeldig personage dat al sinds haar kindertijd opduikt wanneer ze het moeilijk heeft. Wanneer Grace tijdens een onverwachte sneeuwstorm van een te vroeg geboren kindje bevalt, is ze volledig aangewezen op de zorg van Violet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *