Maak je eigen geurkaars

10 januari 2019
Delen via:

Het leukste aan de winter zijn de kaarsen, of niet? Ik word altijd helemaal gelukkig als ik buiten over straat loop en langs een huis kom waar allemaal kaarsjes in de vensterbank staan te branden. Het is altijd reuzegezellig en ziet er uitnodigend uit. Maar wist je dat die geurkaarsen ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Heerlijk je eigen touch in de vensterbank.

Wat heb je nodig? 
1. Bakjes/potjes waar je de kaarsen in kunt doen
2. Kaarsen, de kleur kun je helemaal zelf bepalen. De grootte van de kaars ligt een beetje aan hoe groot het potje of bakje is dat je gaat gebruiken. Houd hier rekening mee
3. Geurolie. Kies een geur die jij lekker vindt of kies er meerdere
4. Tandenstokers
5. Plakband
6. Pan

Pak de kaars die je wilt gebruiken en breek deze in kleine stukjes. Hoe groot de stukjes precies moeten zijn is niet van belang, want we gaan het namelijk smelten. Zorg ervoor dat je het lontje van de kaars wel bewaart, want dit gaan we later hergebruiken. Stop de stukjes gebroken kaars in een pan en laat deze net zo lang op het vuur staan totdat de kaars compleet gesmolten is.

Als de kaars volledig gesmolten is kun je de olie eraan toevoegen. Gebruik ongeveer drie druppels olie. Je kunt kiezen voor één geur, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mix samenstellen. Op deze manier heb jij een unieke geur die niemand anders heeft. Laat de olie ongeveer twee minuten intrekken.

Pak nu de tandenstokers en plakband erbij. Gebruik de plakband om twee tandenstokers in de lengte aan elkaar vast te maken. Op deze manier krijg je een langere tandenstoker. Doe dit nog een keer met twee nieuwe tandenstokers. Plak nu de uiteinden van de tandenstokers aan elkaar aan beide kanten. Zorg ervoor dat er in het midden genoeg ruimte overblijft om een lont doorheen te halen. We hebben nu dus twee lange tandenstokers aan elkaar geplakt met in het midden wat ruimte.

Klem de lont tussen de tandenstokers en leg deze op je potje waar je de kaars in wilt hebben. Als het goed is hangt de lont zo in het potje zonder dat je deze vast hoeft te houden. Giet het kaarsvet in het potje, maar let op: dit is ontzettend heet! Zet de kaars hierna in de koelkast om af te koelen.


Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. ‘Zorg dat deze keuze het waard is!’ Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekraïne.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *