Dankbaar

15 juli 2019
Delen via:

Het was warm vandaag. Ik voel me loom. Vanmorgen kwam een lieve vriendin bij me koffie drinken. We kennen elkaar al jaren en we delen veel. Allebei hebben we een lieve man, vier volwassen kinderen en kleinkinderen. Toen onze kinderen nog klein waren hielpen we elkaar. We pasten op elkaars kinderen als we eens even weg wilden en we hielpen elkaar bij ziekte. We reden ook samen naar schoolavonden in een plaats verderop. Nu genieten we allebei van iets meer tijd voor onszelf.

Zorgen

Natuurlijk hebben we ook zorgen. Over de koers van onze kinderen. Over onze ouders die steeds ouder worden en soms onze hulp nodig hebben. Maar toch overheerst de dankbaarheid. De blijdschap van het steun kunnen zoeken bij elkaar. En bij onze hemelse Vader. Die ons leven leidt, daarvan zijn we allebei overtuigd.

Vrede

De ergste hitte van deze dag is voorbij. Ik zit in mijn stoel in onze koele woonkamer. Mijn boek ligt op het tafeltje naast me. Ik wacht nog even om het te pakken, hoewel ik benieuwd ben hoe het verhaal verder gaat. Maar eerst heb ik nog zoveel om over na te denken. Zoveel vrede voel ik in mijn hart, na lange moeilijke jaren waarin ik ‘de knop om moest zetten.’ Met professionele hulp is me dat gelukt.

Uitzicht

Samen met mijn man wacht ik op de geboorte van ons vierde kleinkind. Overmorgen hopen we met vakantie te gaan. Een weekje weg in eigen land. Een stapel mooie boeken mee. Daarna hoop ik verder te gaan met het schrijven van mijn kinderboek. Mijn jongste zus appte me net, na onze vakantie wil ze graag bij ons komen. Ik ben een dankbaar mens geworden. Met Gods hulp.

 

 

 


PUURvandaag boekentip

warm‘Ik lief jou’ van kunstenares Wilma Veen is een mooi cadeau voor jezelf of iemand anders. Met haar unieke schilderijen, teksten en tekeningen geeft kunstenares Wilma Veen op kleurrijke wijze uitdrukking aan de liefde. Iedere pagina is een uitnodiging om de liefde te vieren. Leve het leven! Leve jou, zij en wij!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *