Mijn laatste roddel

9 september 2019
Delen via:

Psst…Mag ik jou mijn laatste roddel vertellen?

Misschien niet heel slim om in mijn eerste blog meteen te gaan roddelen. Al helemaal niet omdat dit een christelijk platform is. Jullie roddelen natuurlijk allemaal niet. En daarom slaan jullie ook allemaal braaf deze blog over. En omdat niemand dit dus leest, typ ik de hele blog voor niets. Ach, ook zonder lezers ben je een schrijver.

Ah, je bent er nog. Stiekem ben je dus toch nieuwsgierig geworden naar die roddel. Af en toe toch wel lekker he? Onbeschaamd praten over iemand anders. Het liefst over iemand die je goed kent. Zo’n betweterige collega, die overdreven buurvrouw, je claimende schoonmoeder, of die hypocriete kerkganger, of…

Als iemand een zin begint met: ‘eigenlijk zou ik je dit niet mogen vertellen, maar…’Dan sta je meteen op scherp. Je kijkt quasi onschuldig, je doet net alsof het ook niet uit zou maken als die persoon het je niet zouvertellen, en misschien zeg je zelfs wel: ‘als je het echt niet kunt vertellen dan is dat geen probleem hoor’, maar daar meen je niks van. ‘Je geheim is veilig bij mij’, maar daar meen je ook niks van. Je weet namelijk al meteen aan welke vriendin je deze roddel als eerste gaat vertellen.

En daarom hoop ik dat de volgende roddel tussen ons kan blijven. Het is namelijk iets waar de persoon in kwestie zich voor schaamt. Ken jij het christelijke platform PUUR!? Het platform dat vrouwen inspireert, vermaakt, verrijkt en met elkaar verbindt? Waar vrouwen delen, beleven, zoeken en hopelijk vinden? Dat platform heeft een nieuwe schrijver gevonden voor de blogs. Schrijfster bedoel je toch zeker? Nee schrijver. Hij heet Nico. Niet verder vertellen hoor, hij vindt het nogal gênant.

Maar wat moet een platform als PUUR! nou met een mannelijke schrijver. Wat weet hij er nou van wat vrouwen beweegt, waar ze passie voor hebben, welke gevoelens ze koesteren en al het andere wat in een vrouw om gaat. Daar weet hij toch niks van? Klopt hoor, daar weet hij helemaal niets van af maar het interesseert hem ook niks. Hij wil af en toe gewoon graag een stukkie schrijven.

Dus vanaf nu word je af en toe lastig gevallen met blogs over bijvoorbeeld zijn ervaringen als hulpverlener, de perikelen van een pas getrouwde man, worstelingen in zijn geloofsleven of Puck de poes.

Omdat jullie allemaal deze blog geopend hebben terwijl er een grote kans bestond dat er een smerige roddel in naar voren zou komen, betekend dit dat jullie hierin nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Nou snap ik dat de verleiding op de loer ligt op zo’n platform vol met vrouwen. Daarom voel ik het als mijn taak, als enige man op dit platform, om jullie een tip aan te bieden om van dat roddelen af te komen:

Stofzuigen

Stofzuigen? Jazeker, dat is namelijk voor heel veel dingen goed: 1 Je bent tijdens het stofzuigen namelijk niet in staat om die vreselijke roddel van je beste vriendin aan te horen of verder te verspreiden. 2 Daarnaast ben je tegelijkertijd bezig met je taak als huisvrouw en 3 dit platform zat al heel lang te wachten op de eerste vrouwonvriendelijke grap.

roddel

PS1: Vaak willen schrijvers met groot gedrukte woorden extra nadruk leggen op dat woord. In deze tekst moet je ze gewoon achter elkaar plakken. Er wordt zelfs voor je afgeteld. Succes hè!

PS2: tag de vriendin met wie je deze roddel wilt delen

 


PUURvandaag boekentip

roddelIn ‘Laat je zien!’ deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien!

 

Reacties (2)

  • Eky Dongelmans schreef:

    Leuk Nico! Heb een hekel aan roddelen maar las door omdat jij het geschreven had. Kon dus geen echte roddel zijn. Ik bewonder je moed en je originaliteit.

  • Griet schreef:

    Lieve Nico, wij hebben een robotzuiger thuis, en geen gewone stofzuiger meer, op aanraden van mijn man. Ik ben ten einde raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *