Moerstaal

20 juli 2021
Delen via:

Alinda Bol schrijft over het gevoel van erkenning, wederzijds begrip. Ken je dat, dat je zo’n klik met iemand hebt?

Praat Nederlands met me.

Even Nederlands met me…

Kenny B

Je kent het vast wel. Je bent al een tijdje op vakantie en je hebt nog geen Nederlander gezien. Heerlijk vind je dat. Even helemaal weg. Even geen sociale verplichtingen, even helemaal niets.

Maar na een aantal dagen hoor je opeens in een stadje Nederlands praten en dat geeft je zo’n geweldig gevoel. Het gevoel van thuiskomen. Het gevoel van erkenning. Het is maar een taal en misschien ga je er niet eens op in, maar toch… Weer even je moerstaal gehoord te hebben kan zo fijn zijn.

Zo is het ook in het dagelijks leven. Erkenning. Soms komt er iemand op je pad, met wie je zo’n enorme klik hebt. Bij wie je je direct ‘thuis’ voelt. Dat kan wederzijdse interesse zijn. Of het christen-zijn. Hoe het komt dat je dat bij de één wel hebt en bij de ander niet? We weten het niet. Overkomt je dit? Geniet ervan! Heerlijk is het…


Vier het leven is een dagboek met 365 gelukjes voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, gedichten, bijbelteksten, quotes en uitspraken van bekende mensen. Met dit dagboekbegin je elke dag met een positieve blik. Elke maand heeft een speciaal thema, waaronder liefde, bezinning, bloeien, reisgenoten, mindfulness en veelkleurigheid. Per dag wordt een korte gedachte doorgegeven die de dag positief inkleurt.

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *