Mooi zwart-wit is niet lelijk

11 september 2018
Delen via:

Als je een goede zwart-wit foto ziet, heeft dat altijd iets onrealistisch. Alsof het een abstracte werkelijkheid is. In kleur is de wereld mooi, maar in zwart-wit zie je de structuren een stuk beter.

Futuristisch en vol hoop en dromen. Een raam dat uitzicht biedt op een modern stadslandschap.
Ik kan uren naar deze schoenen kijken. Ze dragen iets mysterieus met zich mee. Stijlvol en elegant getuigen ze van een leven dat geleidt is voordat zij gedragen werden.
Handen. Geteisterd door de aarde. Vies en verweerd, maar toch ten hemel gericht. Een stilte die van zwoegen spreekt.
Ik houd altijd van steden. Zeker als je een goede skyline hebt. Doordat de gebouwen zijn vervaagd, komt er een mooie blauwkleur bij. Zeker één van mijn favoriete foto’s
Sommige mensen houden meer van wit, dan van donker zwart. Apple biedt altijd mooie witte foto’s. Schoon. Geordend. Voor als je van structuur houdt.
Wie houdt er nou niet van een mooie metrofoto? Vaak de plaats waar romantische en/of gevaarlijke ontmoetingen plaatsvinden. Een plaatje waarbij je je eigen verhaal kan verzinnen.
Zo onwerkelijk dat het mooi wordt. Of niet? De hoofdeloze vrouw.
Een beetje kunst kan nooit kwaad. Water in de vorm van een gloeilamp. Zou het echt zijn?


‘Samen is…’ is een invulboek voor elke dag, waarin je als man en vrouw wordt uitgedaagd om gestalte te geven aan ‘samen’. Je leert elkaar (nog) beter kennen met de vragen en opdrachten die je allebei met je eigen antwoord invult. Wat wordt bedoeld met dit Bijbelvers? Wat is je mooiste jeugdherinnering? Hoe breng jij een probleem bij God?


Reacties (1)

  • Jude Roosen schreef:

    Zwart-wit foto’s krijgen steeds mijn aandacht. Ze geven details weer die je bij kleuren foto’s vaak niet ziet. Als hobbyfotograaf werk ik zelf graag met zwart-wit, maar ook sepia en nog maar te zwijgen van infra-rood foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *