Nederlandse vrouwen en vluchtelingenvrouwen ontmoeten elkaar

17 september 2018
Delen via:

Stichting Gave organiseert zaterdag 22 september opnieuw de Gave Vriendinnendag in Utrecht voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingenvriendin. Van 26 tot en met 28 oktober organiseert Gave het Moeder-en-Kindweekend, voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen.

Vriendinnendag

De Vriendinnendag biedt gezelligheid, verdieping en helpt de vriendschap tussen Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingvriendinnen te versterken.

Er is een afwisselend programma, met samen zingen, een Iraanse spreekster en genieten van lekker eten. De dames kunnen kiezen uit multiculturele workshops, zoals: henna zetten, zingen, beauty en schilderen of een krans maken.

Vorig jaar was de eerste keer dat Gave deze dag organiseerde. Een vrouw vertelde achteraf: ‘Ik heb mijn vluchtelingenvriendin nog nooit zo spontaan zien lachen als vandaag.’

Locatie: Schoolgebouw De Passie, Zwarte Woud 211, 3524 SG Utrecht
Datum en tijd: 22 september, 9:30 – 16.15 uur
Kostenbijdrage: 10 euro per koppel 
Aanmelding: www.activiteiten.gave.nl/vriendinnendag

Vorige jaar tijdens de vriendinnendag

 

Moeder-en-Kindweekend

Alleenstaand moeder en gevlucht, betekent een intensief leven. Op het weekend komen de moeders en hun kinderen tot rust en leren zij God (beter) kennen. Nederlandse vrouwen maken als vrijwilliger het weekend mede mogelijk.

De deelnemers krijgen inspirerende toespraken mee uit de Bijbel. Ze worden verwend met lekker eten en bijvoorbeeld een beauty-middag. De kinderen hebben deels hun eigen programma. Een deelnemer van een van de voorgaande weekenden: ‘Ik voel me sinds tijden weer vrouw, mens!’

Wanneer: Vrijdag 26 oktober 17.00 uur t/m zondag 28 oktober 15.00 uur
Locatie: Omgeving Utrecht
Kostenbijdrage: 15 euro per gezin. Vrijwilligers mogen gratis mee.
Aanmelding: www.activiteiten.gave.nl/moederenkind (ook voor vrijwilligers)


Met vriendinnen bijpraten over je dag? Gebruik het PUUR! Hoe was je dag-boek.Hoe was je dag? Wat was niet leuk vandaag? Waar dank je God voor vandaag? Schrijven kan helpen bij het onthouden van mooie herinneringen. Dit PUUR!-invulboek van Marjolein Feenstra staat vol met leuke vragen over je dagelijks leven en geeft je de gelegenheid om lijstjes te maken, foto’s te plakken en even stil te staan.


Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. ‘Zorg dat deze keuze het waard is!’ Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekraïne. Matthy realiseert zich dat zij, door voor zichzelf te kiezen, nog leeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *