Oh nee, een APK!

22 januari 2018
Delen via:

Iedereen die een auto heeft, weet dat je op een gegeven moment je auto moet laten keuren. Gelukkig bestaan daar de experts voor en hoef ik het niet zelf te doen. Want tja, wat weet ik nou van een auto af?! Met toch wel een beetje spanning rijd ik in mijn autootje naar de garage. Hij is klaar om gekeurd te worden. Ik moet zeggen: mijn autootje ziet er nog goed uit hoor. Dus die wordt waarschijnlijk wel goed gekeurd. Maar toch, de buitenkant…

De buitenkant is namelijk niet nieuw meer, maar het hart van mijn auto is zeker in orde. Dat weet ik zeker! Toch ben ik wel benieuwd wat er uit de apk-keuring komt. Eerst maar eens mijn autootje afleveren. Dan zien we het wel.

In de loop van middag is mijn auto klaar. Wat zal de uitslag zijn? Ik voel de spanning. Kan die nog een jaar mee, of niet?
En ja hoor: hij is goed gekeurd! Ondanks dat de buitenkant er niet helemaal tip en top uitziet, is de binnenkant weer helemaal in orde.

Opgelucht rijd ik weer in mijn autootje verder.

Goedgekeurd

Ik denk nog even na over de APK. Algemeen Periodieke Keuring. In het leven worden we soms ook gekeurd. Mensen die je aankijken. Ze mogen je wel of ze mogen je niet. Ze kijken naar de manier waarop je leeft, wat je doet. Elke dag heb je te maken met mensen om je heen. Mensen die je beoordelen of misschien zelf wel veroordelen. Mensen die je afkeuren om wie je bent. Wat doe je daarmee? Hoe ga je daarmee om? Weet dat er  één Iemand is bij wie je nooit afgekeurd zult worden.

Wij hebben dan wel geen motor in ons lichaam die gekeurd moet worden, maar wel iets wat je er mee kan vergelijken. Ons hart. Ons hart is te vergelijken met de draaiende motor van een auto. Daar gebeurt het. Het is als ware de ziel van de auto. Hoe is het met jouw ziel gesteld?  En hoe is het gesteld met jouw binnenkant? Hoe is jouw motor? Hoe is jouw hart?

Als mensen je beoordelen is het erg belangrijk te weten dat je geliefd bent. Geliefd door je familie en vrienden, maar bovenal geliefd door je Hemelse Vader die Zijn leven voor jou heeft gegeven!
En gelukkig hoeven wij in tegenstelling tot een auto niet een APK te ondergaan. Wij hoeven niet gekeurd te worden. Wij zijn namelijk al goed gekeurd. Voor de volle 100%!

Wij dragen het label goedgekeurd op ons leven.

Laat deze woorden eens diep tot je doordringen. Wanneer andere mensen je niet accepteren zoals je bent, mag je weten dat God je mooi gemaakt, precies zoals jij bent. Jij bent gemaakt als een bijzonder, waardevol kind van God! En wij hoeven ons niet beter voor te doen dan wie we zijn om geaccepteerd te worden. Wij zijn al geaccepteerd en goedgekeurd! Wees jezelf, wees wie je bent.

In Jesaja 43:4 staat:

Jij bent zo kostbaar in mijn ogen,
zo waardevol, en ik houd zo veel van je
dat ik de mensheid geef in ruil voor jou,
ja alle volken om jou te behouden.

God houdt van je! Onthoud: jij bent kostbaar.
Vergeet wat anderen van je zeggen en luister naar die zachte maar hoorbare stem die tegen jou zegt: Mijn lieve kind, ik hou van je. Jij bent mijn liefdevolle kind. Ik wil jouw vriend zijn. Geef jij mij je hart? Met alles wat er in zit. Met al je verdriet, teleurstellingen en zorgen. Ik ben er! Ik keur je niet maar ik maak je nieuw.

Geef jij je leven aan Diegene die Zijn leven voor jou gaf?


Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. ‘Zorg dat deze keuze het waard is!’ Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekraïne. Matthy realiseert zich dat zij, door voor zichzelf te kiezen, nog leeft.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *