Ongekende hoop!

11 mei 2020
Delen via:

Het is druk in de buurt. Het geluid van spelende kinderen doet mij langzaam uit mijn slaap ontwaken. Normaal gesproken zaten de kinderen op school. Nu niet en is het thuisonderwijs het gesprek van de dag. 

Misschien geef jij zelf ook thuisonderwijs. Ik ben werkzaam in het onderwijs en momenteel, terwijl ik deze blog schrijf, zitten de meeste kinderen thuis en gaan niet naar school. Ze hebben genoeg werk meegekregen om thuis zelf aan de slag te gaan. 

Het is best raar om zo anders met je werk bezig te zijn. Op een andere manier te helpen waar nodig, op een andere manier je werk uit te voeren. Voor diegene die thuis kunnen werken, is het een prima oplossing om dat verder thuis te doen maar als je werkt in het onderwijs dan is thuiswerken toch minder mogelijk. 

Wat kan ik bijdragen nu de school dicht is?

Iemand gaf mij een tip, omdat ze wist dat ik schrijf, overdenkingen te schrijven die dan elke lesdag in de week worden verstuurd naar de ouders en kinderen van de school. 

Wauw! Dat is een goed idee, zo leid God je! God kan ook door anderen tot je spreken, zo mooi!

Het idee begon verder vorm te krijgen en op de school waar ik werk vonden zij het ook een goed idee. Twee dagen later verscheen de eerste overdenking. Ik vind het erg mooi om zo in deze moeilijke tijd iets waardevols te mogen bijdragen. Mijn overdenkingen combineer ik vaak met een opdracht en een lied. Zo kunnen ze met waar de overdenking over gaat aan de slag en als afsluiting is er dan het liedje. Meestal ter bemoediging juist in deze tijd maar er zijn ook liedjes die vragen om mee te dansen. Zo hebben de kinderen gelijk even een afleiding en zijn ze lekker bezig met muziek. 

Hoe kom jij deze tijd door? 

Een lied dat ik ook in de overdenking heb gebruikt, is het lied van Adem. En dit lied wil ik ook met jullie delen. 

Zit je vast, Of weet je niet wat je moet doen
Gaat het leven soms niet als verwacht
Toch is Hij er in elk seizoen
Leg je zorgen neer, veeg je tranen weg 

Zit je vast……. 

En ik dacht gelijk aan de situatie nu in Nederland. Het kan voelen alsof je vast zit. Je mag en kan nu niet doet wat je normaal deed of je doet het anders. Het lijkt alsof we vast zitten. 

Gelukkig staat er ook een oplossing in het lied. Toch is Hij er in elk seizoen. En dat geldt ook nu ook voor ons, voor jou, voor mij. Waar we ook mee te maken hebben, Hij zal voor ons blijven zorgen! Wij mogen onze zorgen aan de voeten van het kruis neerleggen. Hij is onze hoop! 

Zo mooi hoe ze in het lied zingen, ik kan niet zonder mijn Jezus! En dat is iets waar we juist in deze weken en in alles wat nog komen gaat, troost en kracht uit mogen en kunnen putten. Te weten dat we er niet alleen voor staan. Te weten dat er Iemand is die vele malen groter is dan wij zelf. Hij kan de problemen in de wereld aan! 

Hoelang we nog in deze situatie zitten, weten we niet. Maar zolang God de inspiratie geeft, blijf ik schrijven. Het is een moeilijke en onzekere tijd. In welke tijd we ook zitten, we mogen weten dat we gedragen zijn door Hem. Hij die ons nooit zal verlaten in welke omstandigheden we ook zitten. Hij zal ons helpen om hier doorheen te komen. Houd vol lieve mensen! 

Ik kan niet zonder mijn Jezus en jij? 

Lied 

Luister of zing samen het lied Adem: 


PUUR!vandaag boekentip

kinderenNeem een kijkje achter de schermen bij de Bellinga’s in ‘Het grote Bellingaboek’! Bijna iedereen kent de Bellinga’s. Elke dag maken ze een vlog over hun gezinsleven. Hun missie is om motivatie, inspiratie, liefde, geloof en hoop mee te geven aan hun volgers. Hun vlogs hebben ruim 12 miljoen kijkers per maand op YouTube. Hoe zijn ze zo succesvol geworden? In dit boek vertellen ze hun persoonlijke verhaal, en kom je dichterbij dan ooit. Ook delen ze de leukste dagjes uit, hun favoriete momenten uit de vlogs en nog veel meer. Een geweldig boek voor alle Bellinga-fans!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *