Taart in de morgen

12 oktober 2018
Delen via:

Ondanks dat jij, net als wij, ontzetten gehecht bent aan je morgenyoghurt met muesli en mandarijn. Inclusief een kop koffie of thee zonder suiker. Inclusief citroenwater als je lijnt en ten minste één vitaminepil. Toch houden wij ook heel veel van taart. HEEL VEEL VAN TAART. Daarom delen we twee recepten van ontbijttaart met jullie: één hartige en één zoete. Het kost wel wat tijd om klaar te maken, maar op zondag is het altijd lekker en leuk om goed te ontbijten.

Hartige ontbijttaart (via foodinista)

Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg
5 eieren
8 plakken bacon
snuf peper
50 gram geraspte kaas
Voor de garnering bieslook

Ontbijttaart
ontbijttaart met ei en bacon (voor meerdere personen)

Benodigheden


Ovenplaat, vier ovenbestendige bekertjes (zwaar), keukenkast, garde of vork, schaaltje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Plaats ondertussen het bakpapier op de ovenplaat en leg het bladerdeeg erop. Plaats de zware bekertjes in het midden op het bladerdeeg. Kluts één ei en smeer de rest van het bladerdeeg in met een beetje ei. Dit bladerdeeg gaat rijzen, zodat je een cupje krijgt en glimmen van het ei. Plaats als de oven heet is de plaat met bladerdeeg en de bekertjes tien minuten in de oven.

Haal de bladerdeegbakjes uit de oven. Haal de bekertjes uit het bladerdeeg. Plaats kruisend de bacon in de bladerdeegbakjes en breek de eieren in de bladerdeegbakjes. Verdeel over de eieren naar smaak een snuf peper en geraspte kaas. Plaats de eieren voor 7 minuten in de oven op 210 graden. Haal de eieren uit de oven en garneer naar smaak met bieslook of een bosuitje.

Zoete Ontbijttaart (via laura’s bakery)

Ingrediënten (voor zes stuks)

Voor bodem:
150 gram havervlokken
25 gram zonnebloempitten
25 gram pompoenpitten
1 tl kaneel
4 el honing
3 el zonnebloem oelie
Voor vulling: 
Kwark of Griekse yoghurt
fruit naar keuze

Bereidingswijze

In een kom voeg je de ingrediënten voor de bodem samen. Roer goed door elkaar.

Zet je bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Druk met een theelepel stevig aan tegen de randen en bodem. Het zal er nog niet uitzien als een hele stevige bodem, maar dat komt na het bakken wel.

Bak de granola taartjes in 15-20 minuten op 180 graden of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.

Haal nu gelijk  de vorm voorzichtig van het taartje af. Doe dit gelijk, want als ze eenmaal afgekoeld zijn zullen ze vast zitten aan het vormpje.

Laat de taartjes nu helemaal afkoelen zodat ze stevig worden en uitharden.

De taartjes blijven delicaat, dus ga er voorzichtig mee om. Vul het met kwark en fruit en serveer gelijk.


In het full-color hardloopboek Morgen ga ik echt! delen Marijke ten Cate en Corien Oranje hun hardloopervaringen. Hardlopen is goed voor je! Maar hoe begin je eraan? En hoe houd je vol? Eerlijk, grappig en herkenbaar. Ze delen hun tips en tricks, en bekijken de hardloopwereld met een knipoog. Morgen ga ik echt! gaat over hardloopkleding, blessures, looptechnieken en de psychologie van het hardlopen. Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen. Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *