Paella met kabeljauw

28 augustus 2020
Delen via:

Het vlees van de kabeljauw is stevig en wit. De smaak is zacht en neutraal dus makkelijk met van alles te combineren. Je kunt hem grillen, bakken, stomen en koken.

paellaIngrediënten

4 personen. Bereiding 45 minuten.

  • 1 mespunt saffraan
  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 drumsticks
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 kleine tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 400 g risottorijst
  • 1 liter visbouillon*
  • 200 g kabeljauw, in flinke stukken
  • 100 g tuinerwten
  • 8 grote cocktailgarnalen
  • 12 gare mosselen
  • ½ bosje bladpeterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 2 biologische citroenen, in partjes

* Visbouillon
Voor ongeveer 1,5 liter bouillon. Bereiding 40 minuten

  • I kg visafsnijsels en graten
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • sap van ½ citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 witte peperkorrels
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ prei
  • ½ eetl. venkelzaad
  • ½ eetl. korianderzaad

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze Paella maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

 

Dit recept komt uit ‘Vis voor beginners’ van Mirjam van der Rijst, Harold Pereira, Martien Holzappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *