Pak je pen en schrijf

6 oktober 2019
Delen via:

‘Als je ook maar ergens van binnen een drijfveer voelt om te schrijven, pak dan alsjeblieft die pen op. Schrijf alsof je jezelf en anderen iets cadeau doet. Iedereen heeft een verhaal. Bij schrijven gaat het echt niet om het creëren van juweeltjes van alinea’s of het kiezen van de juiste woorden. Het gaat om oog hebben voor het leven en voor wie jij bent, en dit inzicht delen met anderen! Zolang jij jouw waarheid opschrijft, doe je de wereld daar een plezier mee, omdat het anderen helpt uit hun schulp te kruipen.’

Meerdere pogingen

Bam, die woorden van Glennng Doyle Melton in haar boek Carry on en leef, kwamen wel binnen. Al een paar dagen, wat zeg ik volgens mij al meerdere weken, deed ik een poging om weer een blog voor PUUR!Vandaag te schrijven, maar steeds was ik er niet tevreden over en vroeg ik me af of het wel goed genoeg was.

Gedachten die regelmatig voorbijkwamen waren ‘zitten anderen wel op mijn verhaal te wachten?’ Normaal gesproken doe ik niet zo lang over het schrijven van een blog, maar bij mijn blogs over onze vakantie en onze eerste keer met de camper op stap, dus wel. Totdat ik deze prachtige quote las.

Oproep

‘Schrijf alsof je jezelf en anderen iets cadeau geeft.’ Waarom schrijf ik eigenlijk? En jij, waarom schrijf jij? Of als je nog niet schrijft, maar er wel een verlangen is, durf jij een pen te pakken en gewoon jouw verhaal te schrijven. Iedereen heeft een verhaal. Wat is jouw verhaal?

Zelf schreef ik al jaren in mijn dagboeken, ik heb dan ook een mand vol met dagboeken liggen, om mijn verhaal van me af te schrijven, maar niet om te delen met anderen. Daar kwam vier jaar geleden verandering in, toen ik een oproep voorbij zag komen op de Facebookpagina van Puur!Vandaag. Wat vond ik dat spannend, maar wat ben ik blij en dankbaar dat ik die sprong heb gewaagd. Sinds die tijd heb ik zoveel mooie dingen mogen doen, maar vooral ook zoveel mooie en waardevolle mensen mogen ontmoeten, allemaal met hun eigen verhaal.

Een nieuw hoofdstuk

In mijn eigen verhaal ben ik net begonnen aan een nieuw hoofdstuk, ik ga namelijk een coachopleiding volgen bij Groundwork. Zo bijzonder, dat ik door het schrijven meer duidelijk kreeg waar mijn verlangen ligt, namelijk bij het bemoedigen van vrouwen dat ze Waardevol en Uniek zijn. Dat bemoedigen hoop ik in de toekomst niet alleen maar te doen door de blogs die ik schrijf, maar dus ook door coaching. Hoe dat er uit komt te zien, weet ik nog niet, dat is weer een ander hoofdstuk.

Maar nu weer terug naar jou, heb jij je pen al gepakt? Laat je niet tegenhouden door de vraag of gedachte of je er wel goed genoeg in bent. Als je het spannend vind om jouw verhaal met anderen te delen, schrijf het dan eerst voor jezelf en laat het lezen door een voor jou vertrouwd persoon, maar hoe dan ook: pak die pen en schrijf!

 

Reacties (6)

 • Sonja Kingma schreef:

  Gaaf! Ik moet idd verder schrijven. Vind t zo leuk namelijk maar stel dit altijd uit

 • Greetje Jansen-Majoor schreef:

  Helemaal mee eens. Bedankt voor je stimulerende woorden. Ik ga mijn blog “Kleur je leven” weer oppakken dat ik een poosje heb laten liggen aangezien ik op mijn manier te weinig tijd hier voor had. Soms heb je weer even een stimulans nodig. Goed bezig om de wereld uit te dagen om hun verhaal te schrijven. Kleurrijke groet, Greetje

 • Johanneke schreef:

  Sonja, wat leuk dat he reageert, succes met verder schrijven, ben heel benieuwd! Ben trouwens wel nieuwsgierig waarom je het steeds uitstelt 😉

 • Johanneke schreef:

  Wat leuk Greetje dat je je blog ‘kleur je leven’ weer gaat oppakken. Veel schrijfplezier!

 • dineke schreef:

  Mooi! En een opsteker. Deze moet ik onthouden als ik weer eens denk: wie zit er nu op mijn verhaal te wachten? 🙂
  Veel succes ook met je coachopleiding .

 • Kees van Baardewijk schreef:

  Ik wil u een paar artikeltjes sturen. Maar wat is uw mailadres?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *