Papja-mangosalade met zalm

29 mei 2020
Delen via:

Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik wil Nederland graag laten kennismaken met de veelzijdigheid van de Vietnamese keuken. Waar wij onze menukaarten vaak vullen met wel dertig verschillende gerechten, focussen de Vietnamezen zich juist op één ding. En dat doen ze dan heel erg goed.’ Dit recept voor een overheerlijke papaja-mangosalade komt uit haar boek Miljuschka’s Streetfood Vietnam. Een pareltje vol smaak, dat is het enige wat we nog kunnen uitbrengen na het proeven van deze heerlijke hap.

Ingrediënten

4 personen

  •  300 g verse zalmfilet
  • 1 groene papaja (zie tip)
  • 1 mango
  • komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 4 shisoblaadjes of takjes Thais basilicum
  • handjevol munt
  • handjevol koriander
  • olie, om in te bakken
  • 4 kleine rijstvellen (eventueel met sesamzaad)
  • 50 g geroosterde cashewnoten

Nuoc Mam Cham

  • 4 tenen knoflook
  • 2 chilipepers
  • 15 ml rijstazijn
  • 30 g fijne kristalsuiker
  • 90 ml nuoc mam
  • 45 ml limoensap

 

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze heerlijke salade maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Credits: Recepten Miljuschka Witzenhausen.  Receptfotografie: Remko Kraaijeveld. Styling: Victor de Launay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *