Vrouwen ontmoeten Vrouwen in Heerjansdam

30 oktober 2018
Delen via:

Jaren terug had ik een droom en dat was een vrouwenavond opzetten in Heerjansdam. Toen God het startsein aan mij gaf ben ik met een groepje vriendinnen begonnen. Mijn wens was dat het vooral een gezellige ontmoeting moest zijn voor vrouwen uit onze eigen gemeente maar ook met vrouwen uit alle kerken in de omgeving. Een moest een avond worden waarin je God kon ontmoeten door middel van de zang, de toespraak en in de gesprekken met elkaar.

De aankleding moest vooral heel gezellig zijn en een soort “thuiskomst” gevoel geven. Binnen de kortste keer had ik 300 honderd antieke kopjes verzamelt. De aankleding werd zo heel gezellig en een beetje “over de top.” Bij binnenkomst raken de vrouwen gelijk met elkaar in gesprek al is het maar over de kopjes van oma. En met behulp van bakkers uit de omgeving en baksters uit de kerk kunnen we in de pauze een High Tea geven.

Ook geven we de vrouwen altijd een presentje mee. Dit jaar wilden we de vrouwen een tekst meegeven. Niet allemaal dezelfde. Mijn oog viel op een “oude” scheurkalender van PUUR.

Ik begon te lezen en kon bijna niet meer stoppen. Elke bladzijde was bijzonder en het mooie was dat er onderaan een opdracht stond. Ons thema was dit jaar “Hart en Actie” en hoe bijzonder is het dan dat er onderaan bij elke bladzijde een actiepunt stond. Wij heb ze gelamineerd, een hartenclip geklemd. En zo hadden wij dit jaar een prachtig presentje.

Bij binnenkomst kregen de dames een tekst zodat we aan het einde van de avond konden vragen of iemand “geraakt” was door de tekst. Twee dames kwamen naar voren. Eén dame kreeg een tekst die sloeg op haar broer die op zoek was naar God. Haar broer woont in het dorpje 50 kilometer bij ons vandaan. Een mevrouw in de kerk stond op en bleek 2 huizen bij haar broer vandaan te wonen!! De dag daarop is ze langs gegaan en heeft hem uitgenodigd om een keer een bezoek te brengen aan hun kerk.

Hoe bijzonder wat er kan gebeuren dankzij een tekst uit een scheurkalender van PUUR.

Met vriendelijke groet, Liesbeth Grootendorst namens het team uit Heerjansdam


Rode papaver van Els Florijn is een historische roman over de moed van twee verpleegsters in de Eerste Wereldoorlog, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *