Quiche Lorraine

3 juli 2020
Delen via:

De naam verklapt het al: deze quiche is een typisch Frans recept. Je vult hem met spekjes, ei en kaas en laat daarna de oven het werk voor je doen. Oké, dat is misschien wat kort door de bocht, want er zijn nog meer smaakmakers die deze quiche Lorraine tot een feestje maken. Nieuwsgierig? Kijk snel bij de ingrediënten, ga op een drafje naar de supermarkt en sla je slag. Daarna lekker de keuken in en het genieten kan niet veel later beginnen.

Ingrediënten

quiche

Voor 4 personen

  •  6 plakjes boterbladerdeeg, uit de diepvries
  • 50 g bloem, plus extra
  • 4 uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 g verse oregano
  • 100 g spekblokjes
  • 1 tl olijfolie
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 150 ml halfvolle melk
  • tl gemalen nootmuskaat
  • 75 g geraspte belegen kaas

Bereiding

Wil jij weten hoe je de quiche maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Credits: Recepten: La Place. Fotografie: Ernie Enkelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *