Recept | Rabarberkruimeltaart met bosvruchten en dadels

25 september 2020
Delen via:

Als ik het fruitsap voor deze kruimeltaart in de oven hoor borrelen en de geur ruik van fruit, amandel en vanille, loopt het water me al in de mond. Je begrijpt, deze taart verveelt niet snel. Het recept is veganistisch en glutenvrij en is daardoor altijd goed, ongeacht de allergieën of voorkeuren van je bezoek.

kruimeltaartWe combineren havervlokken met quinoavlokken, die iets steviger en knapperiger zijn. De zachte dadels maken de kruimellaag fantastisch zoet en grof. Mocht het fruit of de bosvruchten nog wat zuur zijn, voeg dan extra zoetstoffen toe aan het fruit of de kruimellaag.

Ingredienten

Voor 8 personen
Voorbereiding + bereiding: 40 minuten
Fruitvulling

  • 8 dunne stengels rabarber (ongeveer 150 g), boven- en onderkant verwijderd (of 300 g extra bosvruchten)
  • 300 g bosvruchten naar keuze, vers of uit de vriezer
  • 1 el ahornsiroop, vloeibare honing of rijstsiroop
  • sap van ½ citroen
  • ½ tl vanillepoeder of 2 tl vanilleextract

Kruimellaag

  • 100 g havervlokken
  • 100 g quinoavlokken (of nogmaals 100 g havervlokken)
  • 40 g amandelmeel
  • ¼ tl zout
  • 15 zachte dadels, pit verwijderd
  • 125 g virgin kokosolie, hard, of 125 g boter, in blokjes, koud

Opdienen met

  • volle yoghurt

TIPS

  • Voor een notenvrij alternatief vervang je het amandelmeel door pompoenpitmeel, zonnebloempitmeel of lijnzaadmeel.
  • Kun je geen zachte dadels vinden, week dan gedroogde dadels 20 minuten in heet water.

Bereiding

Wil jij weten hoe je deze overheerlijke taart maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *