Recept: aardbeien cheesecake met pittenbodem

31 juli 2021
Delen via:

Vandaag delen we een perfect zomers recept: een aardbeien cheesecake! De pittenbodem geeft ‘m net even een andere textuur en maakt dat de taart heerlijk smaakt.

Ik denk niet dat we deze aardbeien cheesecake aan iemand hebben voorgezet die er niet onmiddellijk fan van is geworden. Daarom is dit een van de recepten waar we altijd weer op terugvallen. We maakten ’m eerst met een notenbodem, maar de laatste tijd steeds vaker met deze zonnebloempitten. De taart heeft een geweldige smaak en textuur en is bovendien allergievriendelijk en glutenvrij.

Omdat de bodem erg zoet is, hoeft de toplaag dat niet te zijn. Ben je op zoek naar variaties, denk dan aan verschillende soorten yoghurt, zachte kaas of kokosroom. Je kunt ook de kleur van de toplaag veranderen door er ander zomerfruit voor te gebruiken. Of maak een hele serie met verschillend fruit als je een feestje geeft: bosbesblauw, kiwigroen, mangogeel en ga zo maar verder…

Ingredienten

Zonnebloempittenbodem

  • 300 g zonnebloempitten
  • 2 el hennepzaad, als je wilt
  • 12 verse medjooldadels, ontpit
  • 2 el kokosolie
  • ½ tl zeezout

Toplaag

  • 300 g verse aardbeien (of ongezoete uit de diepvries)
  • sap van ½ citroen
  • 120 ml heldere honing of agavesiroop
  • 500 g kwark (of Griekse yoghurt of mascarpone)*

Eroverheen

  • 250 g aardbeien
  • paar eetbare bloemen (zie tip)

Tip: Eetbare bloemen zijn bijvoorbeeld: viooltje, goudbloem, roos, rozenbottel, paardenbloem, anjer, lavendel, korenbloem, pronkerwt, bepaalde soorten daglelies en kamille. Hoewel de bloemen eetbaar zijn, gebruiken we ze voornamelijk als versiering.

* Voor veganisten kun je de kwark vervangen door veganistische roomkaas.

Bereiding

Ben je benieuwd geworden hoe je deze aardbeien cheesecake kunt maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *