Recept | Aardbeiensorbet met venkel

23 oktober 2020
Delen via:

Een heerlijk recept: aardbeiensorbet met venkel. Met venkel? Já! Dit geeft een verrassend lekkere anijssmaak. Het recept is zo uitgeschreven dat je deze aardbeiensorbet maakt met een ijsmachine, maar heb je die niet, dan kun je ook met een staafmixer in de weer. Je bent er wel even mee bezig – nou ja, de vriezer doet het werk voor je, maar daarna is het smullen geblazen. En een extra bolletje om jezelf te trakteren mag best…

Ingrediënten

Voor 7 bollen ijs. Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 20 minuten In de vriezer: 2 uur (met ijsmachine) of 8 uur (zonder ijsmachine)

  • 200 ml water + 50 ml water
  • 100 g suiker
  • 400 g aardbeien, kroontjes verwijderd en in stukken
  • 1 kleine venkelknol (à 300 g), in stukken gehakt
  • fijngemalen zeezout
  • 1 el johannesbroodpitmeel (optioneel)

Bereiding

Wil jij weten hoe je dit bijzondere sorbet recept maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *