Recept: Butter chicken

8 maart 2021
Delen via:

Deze butter chicken moet zes uur marineren, maar daarna staat hij wel binnen een halfuurtje op tafel. Het is het ideale comfortfood voor als het buiten guur is en de dagen wat korter zijn. Maar niemand die je verbiedt om ook hartje zomer dit hartverwarmende recept voor butter chicken te maken. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt!

Deze butter chicken moet zes uur marineren, maar daarna staat hij wel binnen een halfuurtje op tafel. Het is het ideale comfortfood voor als het buiten guur is en de dagen wat korter zijn. Maar niemand die je verbiedt om ook hartje zomer dit hartverwarmende recept voor butter chicken te maken. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt!

Ingrediënten

Voor 4 personen.

15 minuten + 20 minuten kooktijd + tenminste 6 uur wachttijd.

  • 125 g yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 tl garam masala
  • 500 g kipdijfilet, in stukjes van 3 cm
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 2 kleine gedroogde chilipepers
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • ¼ tl kurkuma
  • 185 ml passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1 tl suiker
  • 1½ el amandelmeel
  • 185 ml slagroom
  • korianderblaadjes, ter garnering
  • gekookte basmatirijst, voor erbij

Bereiding

Wil je weten hoe je deze heerlijke butter chicken maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *