Dit recept voor Dandan noedels is waarschijnlijk mijn favoriete noedelrecept. Ik zeg dit van veel gerechten, maar ik denk dat deze dat echt is. Het is ook een van mijn oudste recepten, een recept dat ik al jaren keer op keer maak. Het ontstaan van dit recept is een organisch proces geweest, wat inhoudt dat het gaandeweg steeds iets is veranderd en echt van mij is geworden.
Dit recept voor Dandan noedels is waarschijnlijk mijn favoriete noedelrecept. Ik zeg dit van veel gerechten, maar ik denk dat deze dat echt is. Het is ook een van mijn oudste recepten, een recept dat ik al jaren keer op keer maak. Het ontstaan van dit recept is een organisch proces geweest, wat inhoudt dat het gaandeweg steeds iets is veranderd en echt van mij is geworden. Zowel het uiterlijk als de samenstelling is anders dan een dan dan mian (mian betekent noedels) die je krijgt voorgeschoteld in een restaurant of op straat in een stad in Szechuan, maar de essentie is hetzelfde. Ik denk dat je dit gerecht mijn signature dish zou kunnen noemen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 10 minuten
Voor de saus
Voor erbij
Bereiding
Begin met het beetgaar koken van de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, bewaar een beetje kookvocht, spoel ze af met ruim koud water tot ze helemaal zijn afgekoeld (dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven) en zet ze aan de kant.
Wil je weten hoe je deze heerlijke Dandan noedels verder maakt? Kijk voor de rest van de bereiding op: