Recept: Filodeeg pizza met ricotta, worst en erwtjes

30 oktober 2021
Delen via:

We delen weer een recept van Food and Friends, dit keer is dat pizza met ricotta, worst en erwtjes. Na een klein half uurtje bereidingstijd hoef je alleen nog maar op de oven te wachten. Eet smakelijk!

Loïc van Impe, auteur van Zot van koken: ‘Is het een pizza? Is het een taart? Wie zal het zeggen… In ieder geval. Eén ding is zeker. Filodeeg pizza met ricotta is het favoriete recept van Ditte. Wie Ditte is? Ditte is mijn maatje. Ditte is de liefste vrouw ter wereld. Ditte is de eerste aan wie ik al mijn gekke ideeën vertel. Ditte is degene die alles regelt. Voor dit boek, de tv-uitzendingen en het leven in het algemeen. Dit… is het moment om te beginnen met koken, toch? Zeker! Here we go.’

Ingredienten

Voor 2 personen

Bereiding 30 minuten

  • 250 gr bevroren erwten
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 250 gr ricotta
  • 2 Italiaanse worstjes of boerenworsten
  • 1 rozemarijnplantje
  • 1 rode ui
  • 250 gr filodeeg (gewoonlijk 1 rol)
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 250 gr rucola

Bereiding

Benieuwd hoe je deze pizza met ricotta moet maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *