Recept: Frambozentaart & amandelen

22 februari 2021
Delen via:

Vegan en bakken gaan fantastisch samen! Deze frambozentaartjes met amandelen zijn daar het perfecte voorbeeld van.

Vegan en bakken gaan fantastisch samen! Deze frambozentaartjes met amandelen zijn daar het perfecte voorbeeld van. Wil je meer vegan bakken? Soms kun je simpelweg ingrediënten vervangen. Gebruik in plaats van roomboter veganistische margarine (verkrijgbaar bij de biowinkel), en eieren kun je vaak vervangen door bijvoorbeeld flax egg – een mix van één eetlepel gemalen lijnzaad en een klein beetje water – een eetlepel maizena of een theelepel bakpoeder met een eetlepel azijn.  

Ingrediënten

Voor 8 personen, bereiding 30 minuten, weektijd 12 uur, koeltijd 12 uur:

Bodem:

  • 100 g dadels
  • 1 theelepel rijststroop
  • 3 theelepels raw cacao (poeder)
  • 1 theelepel kokosolie, iets
  • zachter geworden
  • 120 g blanke amandelen

Extra:

  • 150 g blanke amandelen
  • 500 g frambozen

Crème:

  • 250 g cashewnoten,
  • 12 uur geweekt
  • 300 ml kokosroom
  • 120 ml ahornsiroop
  • 20 g geraspt kokos
  • 240 ml kokosolie, gesmolten

Coulis:

  • 100 g frambozen
  • 70 g dadels
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten

Benodigdheden: vierkante springvorm 20 cm

Bereiding

Wil je weten hoe je deze heerlijke frambozentaart maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *