Recept: Gevulde pastaschelpen met ricotta

12 juni 2021
Delen via:

Deze week een recept voor gevulde pastaschelpen met een ricottamengsel. Een heerlijke, makkelijke en vegetarische ovenschotel.

Gevulde pastaschelpen met een heerlijk romig ricottamengsel, echt een aanrader hoor! Dit vegetarische gerecht valt altijd goed in de smaak.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

  • 500 g grote pastaschelpen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 450 g ricotta
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook, geperst
  • theel. gedroogde oregano
  • theel. chilivlokken + wat extra voor garnering
  • 4 eetl. fijngehakte peterselie + wat extra voor garnering
  • 4 eetl. fijngehakt basilicum
  • theel. zout
  • theel. zwarte peper
  • 300 g tomatensaus
  • 100 g geraspte mozzarella

Bereiding

Wil je weten hoe je deze gevulde pastaschelpen met ricotta maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *