Recept: Kalkoenborst in prosecco met spruitjes en speck

26 december 2020
Delen via:

Zoek je een geweldige uitpakker voor de feestdagen, klik dan niet verder: deze kalkoenborst in prosecco met spruitjes en speck van Donna Hay is het ultieme kerstgerecht. Je maakt hem heel gemakkelijk aan de hand van de duidelijke stap-voor-stap-fotografie, dus het is ook nog eens een fluitje van een cent. En dat komt goed uit, want kerst en stress is precies de combi die je niet wilt. Wil je meer kerst-toppers van Donna Hay? In haar nieuwste ‘Kerst – het kookboek’ vind je er meer dan genoeg!

Dit heerlijke kerstrecept kan natuurlijk ook prima als oudejaarsdiner!  Eet smakelijk alvast.

Ingrediënten

Voor 4-6 personen.

  • 75 g steenzout
  • 45 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 takjes dragon
  • 2 bosjes tijm (ongeveer 12 takjes)
  • 1 citroen, in dunne plakken
  • 11⁄4 liter water
  • 750 ml prosecco
  • 2 kalkoenborstfilets van 11⁄2 kg, met huid
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 350 g speck* of bacon, in stukjes
  • 500 g spruitjes, gehalveerd
  • 1 bosje tijm (ongeveer 6 takjes), extra

citroen-knoflookboter

  • 100 g ongezouten boter, zacht
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil

*Speck is een plat stuk gerookte, gerijpte ham, verkrijgbaar in delicatessenwinkels. Je kunt het vervangen door bacon of platte pancetta.

Bereiding

Wil jij weten hoe je dit heerlijke recept maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *