Recept: kersentaart

14 augustus 2021
Delen via:

Snel klaar en smaakt heerlijk: eigenlijk is deze kersentaart perfect. En hij ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Deze kersentaart is de kers op je taartenrepertoire. Het is altijd de moeite waard om je eigen taartdeeg te maken, waarbij deze variant lekker boterig is. Hij is ziet eruit of hij niet een-twee-drie gepiept is, maar je ogen bedriegen je. Probeer het gewoon en je zult zien: heerlijk, fraai en leuk om te maken!

Ingredienten

voor 8 personen

Voor het deeg

  • 155 g koude boter, in kleine blokjes
  • 285 g bloem, plus extra voor het uitrollen
  • zout
  • 40 g poedersuiker
  • 2 eidooiers, plus 1 ei, losgeklopt, voor het bestrijken

Voor de vulling

  • 2 blikken (à 425 g) ontpitte kersen op siroop, uitgelekt
  • 2 el maïzena
  • geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
  • 340 g kersencompote
  • ijs of slagroom, voor erbij

Je hebt een taartvorm van circa 24 centimeter nodig.

Bereiding

Wil je aan de slag met deze kersentaart? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *