Recept: Kikkererwten-quiche met rode biet en feta

25 april 2021
Delen via:

Deze glutenvrije quiche met krokante bodem van kikkererwten en havermout flans je makkelijk in elkaar. Deze vegetarische variant gevuld met onder andere rode biet en feta is perfect voor een dagje eten zonder vlees!

Je kunt hem ‘s avonds eten of serveer kleine puntjes als hartige snack bij de borrel. En als er wat overblijft is dat wat mij betreft zeker geen straf: de leftovers doen het perfect in je lunchbox de volgende dag!  

Ingrediënten

Voor 1 quiche.

Vulling:

  • 400 g kleine gemengde rode, gele en gestreepte bieten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld en in partjes gesneden
  • 50 g boerenkoolblad, gesneden
  • 300 ml Turkse yoghurt (10% vet)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 220 g geraspte belegen kaas (bijv. cheddar)
  • 2 tl fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 100 g feta

Bodem:

  • 1 blik of pot gekookte kikkererwten (380 g, uitlekgewicht ca. 230 g)
  • 35 g havermout
  • 50 ml olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • olijfolie om de vorm in te vetten

Bereiding

Wil je weten hoe je deze heerlijke quiche maakt? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *