Recept: Kip uit de oven met olijven & citroen

13 november 2021
Delen via:

Dit recept voor kip uit de oven met olijven en citroen ruikt heerlijk en is perfect om te maken als je wat meer gasten hebt.

Claudia Roden, de auteur van dit recept: ‘De verleidelijke geuren van knoflook gemengd met kurkuma en gember in dit gerecht zijn precies zoals de geur die elke avond boven de etensstalletjes zweeft op het Place Djemaa el Fna, het grote plein in Marrakesh dat gedurende de dag wordt ingenomen door Berberse muzikanten, verhalenvertellers, clowns, vuurspuwers en slangenbezweerders. De zure citroensmaak uit een van de beroemdste Marokkaanse tajines doet het fantastisch in dit gerecht. Het is een sappig gerecht waar couscous of kruidige aardappelpuree met olijfolie bij kan worden gegeven. Het is een gerecht dat ik vaak maak als ik veel gasten heb.’

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • sap van 2 citroenen
  • 6 el olijfolie
  • 1½ tl kurkuma
  • 1½ tl gemberpoeder
  • 1½ el honing
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 hele knoflookbol, tenen gesnipperd
  • 16 kippendijen met bot en vel
  • 120 g uitgelekte kappertjes
  • 200 g ontpitte groene olijven
  • 1 grote of 2 kleine gekookte citroenen in stukjes, zonder pitten
  • bosje (25 g) korianderblad, fijngesneden
  • zout en zwarte peper

Bereiding

Wil je weten hoe je deze kip uit de oven met olijven en citroen kunt maken? Kijk voor de bereiding op:

Food and Friends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *